Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 2 2009

Με… πλοηγό τον S&P 500

Σε ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή οι αγορές, μετά τον σχηματισμό κορυφής για τους περισσότερους βασικούς δείκτες διεθνώς και σε μία συγκυρία όπου το πετρέλαιο υποχωρεί κατά 3,6% στα 76,96 δολ. (δες σχόλιο της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος), ενώ ο N. Roubini προειδοποιεί: "Η ενίσχυση αποτιμήσεων σε κάθε μορφή επένδυσης οφείλεται στο εκτεταμένο carry trade του δολαρίου. Δημιουργείται μία νέα φούσκα-τέρας, που όταν εκραγεί τα θύματα θα είναι περισσότερα από αυτά της πρόσφατης κρίσης".

Θεωρώντας τον 500άρη χρήσιμο πλοηγό της Wall, κατ' επέκταση και των υπόλοιπων αγορών, "ανεβάζουμε" το διάγραμμα του S&P που μας έστειλε ο φίλος Κωνσταντίνος Βαγιονής.

Πρώτες συνεδριάσεις του Νοεμβρίου και οι insiders έχουν πουλήσει στα υψηλά της…Σοφοκλέους, όπως αναφέρεται σε τεκμηριωμένο (και εξαιρετικά χρήσιμο…) θέμα του euro2day. Και πολλοί αναλυτές, παίκτες και παράγοντες υποστηρίζουν πως η αγορά δεν θα αργήσει να δει χαμηλότερες τιμές, προς τις 2.400 - 2.300 μονάδες, αλλά και άλλοι θεωρούν πως "ένας τελευταίος ανοδικός κυματισμός", ένα "εορταστικό ράλι προς το τέλος της χρήσης", που θα διευκόλυνε πολλούς εμπλεκομένους διεθνώς, είναι πάντα εφικτό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v