Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 6 2009

Βήμα στη διαφάνεια και την ενημέρωση

Με αφορμή την επιστολή-παρέμβαση ενός φίλου από τη Θεσσαλονίκη (σ.σ.: και τακτικού επισκέπτη του euro2day και της στήλης) ανοίγουμε το θέμα της πληρέστερης, εκτενέστερης και πιο διαφανούς ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού.

Συγκεκριμένα, ο φίλος μας αναφέρει:

"Αγαπητοί, βοήθήστε μας! Η Eπιτροπή Kεφαλαιαγοράς είναι η μόνη κρατική υπηρεσία η οποία δεν δέχεται να επικοινωνούμε με e-mail και να εκφράζουμε τους προβληματισμούς μας! Για την επικοινωνία μας μαζί της πρέπει να υπογράφουμε μια έντυπη καταγγελία ή ΦΑΞ με όλα τα στοιχεία μας. Ποιος τους έδωσε αυτό το δικαίωμα τη στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός απαντάει στα e-mail, αυτοί να μας αγνοούν;"

Συνημμένα έχει σταλεί και μέρος της αλληλογραφίας του φίλου από τη Θεσσαλονίκη.

σ.σ.: Η στήλη επιχείρησε να επικοινωνήσει με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να βρούμε τον πρόεδρό της για να έχουμε μία επιβεβαίωση (ή όχι) της επισήμανσης του φίλου.

Δεδομένου ότι ο πρόεδρος και η ίδια η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν αποφεύγουν γενικότερα να παίρνουν θέση σε ζητήματα που τους αφορούν, θεωρούμε πιθανότατο πως στις αρχές της εβδομάδας θα έχουμε τόσο την επίσημη άποψή τους όσο και κάποια λειτουργικότερη μορφή επικοινωνίας - ενημέρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v