Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 12 2009

Σφηνάκια για 8 μετοχές, Ε.Κ. και κακές γλώσσες

Alpha Bank: Συνεχίζονται οι ρευστοποιήσεις -και μεγαλομετόχων- προκειμένου να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ της τράπεζας.

Forthnet: Το 0,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet άλλαξε χέρια χθες στην τιμή του 1,52 ευρώ. Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μέσω πακέτου 814.028 μετοχών έναντι 1,24 εκατ. ευρώ

MLS: Περί τις 50 χιλιάδες μετοχές πούλησε ο Ιωάννης Καματάκης -βασικός μέτοχος της εξειδικευμένης εταιρίας- συνολικής αξίας 117.761 ευρώ. Είχε προηγηθεί θεαματική ανοδική αντίδραση της μετοχής τις προηγούμενες 3 - 4 εβδομάδες Άλλη κλάση πάντως η συμμαζεμένη εισηγμένη.

Frigoglass: Κάμψη 82,8% στα κέρδη της Frigoglass και το καθαρό αποτέλεσμα διαμορφώνεται στα 6,51 εκατ. ευρώ. Για την εταιρία ενθυμούμεθα μία παλαιότερη αναφορά της στήλης στις 20 Ιανουαρίου 2009 με τίτλο "O tempora, o mores!", ενδιαφέρουσα κατά την εκτίμησή μας για όποιον θα ήθελε να έχει μια διαχρονικότερη εικόνα της εισηγμένης.

Κεφαλαιαγορά: Πρόστιμο 300 χιλιάδες ευρώ στις τράπεζες Citibank και Lehman Brothers από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο λόγος "παράβαση κανόνων συμπεριφοράς κατά την παροχή επενδυτικών συμβουλών αναφορικά με επενδυτικά προϊόντα". Πρόστιμα και για χειραγώγηση στην ομάδα της Hitech. Άξια αναφοράς η προσπάθεια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που αν μη τι άλλο τολμά να… βάλει χέρι στους μεγαλόσχημους ξένους.

Και κάνοντας λόγο για Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και πρόστιμα, ποιος αλήθεια ενθυμείται, την υπόθεση της Δυναμική Ζωή και όσων είχαν κουκουλωθεί στη συνέχεια.

Αποτιμήσεις: Στα υψηλά της αγοράς η αποτίμηση της Eurobank υπερίσχυε σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ από αυτήν της Alpha Bank. Πλέον η δεύτερη και λόγω της ΑΜΚ παίρνει κεφάλι, ενώ στην Όθωνος φαίνεται να ποντάρουν στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων (στις 24/11). Να δούμε στον τερματισμό ποιος θα έχει το… πάνω χέρι.

AUDIO VISUAL: Ειλικρινά, τέτοια…συντριβή για τη μετοχή της εταιρίας (συμφερόντων ομίλου Βαρδινογιάννη) δεν την περιμέναμε. Από το χαμηλό στο χαμηλότερο με 185 χιλιάδες κομμάτια χθες στο -8,7% και σήμερα στο 0,72 ευρώ (αποτίμηση μόλις 12,4 εκατ. ευρώ).

ΕΛΠΕ: Και μόνο που με την τρέχουσα τιμή των 8,28 ευρώ δεν απέχουν και πολύ από τα υψηλά έτους των 8,74 ευρώ χρήζει αναφοράς.

Proton Bank: Να υποθέσουμε πως ο μεθοδικός αγοραστής, για παράδειγμα, χθες στο 1,96 - 2 ευρώ είναι η ίδια η Πειραιώς ή όχι; Ο συλλέκτης πάντως δείχνει να κινείται με μέθοδο.

ΕΥΔΑΠ: Να υποθέσουμε πως ο μεθοδικός αγοραστής -εδώ και καιρό απ' ό,τι πληροφορούμεθα- σχετίζεται άμεσα είτε έμμεσα με όμιλο, ο οποίος παλαιότερα (επί Γ. Σουφλιά) είχε εκδηλώσει ανεπίσημα μεγαλύτερο ενδιαφέρον από αυτό μιας... απλής συνεργασίας.

Κακές γλώσσες: Κακόβουλες γλώσσες και μόνο φανταζόμεθα πως είναι αυτές που υποστηρίζουν ότι ο νέος γραμματέας του (παλιού) ΥΠΕΧΩΔΕ (Χάρης Τσιόκας) θεωρείται φίλα προσκείμενος σε κατασκευαστικό όμιλο. Κακίες λέμε εμείς και αντιπαρερχόμεθα. Αλλά και όλως συμπτωματικώς γενική γραμματέας στο (παλιό) Παιδείας και Θρησκευμάτων η Θάλεια Δραγώνα. Γνωστή και από την περιβόητη υπόθεση του βιβλίου ΙΣΤΟΡΙΑΣ της ΣΤ΄ και της ομάδας Ρεπούση.

Καλά όμως απ' όλη αυτήν τη διαδικασία των e-mails και λοιπά πώς γίνεται και πετυχαίνουν πολύ συγκεκριμένους ανθρώπους. Συμπτώσεις, όπως περιέγραφε και ο Άρθουρ Κέστλερ στο βιβλίο του… οι ρίζες της σύμπτωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v