Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 8 2010

Xάνετε την… μπάλα!

Άνω-κάτω… από τα νέα φορομέτρα, τις διαρροές και τις αποφάσεις για το ασφαλιστικό μέχρι τον… ανεφάρμοστο υπερτριπλασιασμό φόρου 10% στις υπεράκτιες.

Θα περιοριστούμε όμως σήμερα στον περίφημο φόρο στα καύσιμα, καθώς, όπως πληροφορούμεθα, και με αυτό το μέτρο έγινε… αλαλούμ.

Άραγε οι αρμόδιοι δεν ενημερώθηκαν από τις υπηρεσίες της Πλατείας Συντάγματος ότι ο φόρος στα καύσιμα ΔΕΝ προαναγγέλλεται ποτέ, αλλά ανακοινώνεται ταυτόχρονα και κατατίθεται η σχετική τροπολογία στη Βουλή, που ισχύει από την κατάθεσή της; Είναι αλήθεια πως τραπεζίτες που γνωρίζουν «τραβούσαν τα μαλλιά τους» για την αμέλεια του υπουργού Οικονομικών καθώς μέτρησαν πέντε (5) ημέρες από το διάγγελμα του πρωθυπουργού την περασμένη Τρίτη μέχρι και το Σάββατο, χωρίς η τροπολογία να έχει εμφανιστεί στη Βουλή!

Ουδείς γνωρίζει τι παραγγελίες καυσίμων έγιναν αυτό το διάστημα, πόσες αποθεματοποιήσεις, πόσα υπερκέρδη πραγματοποιήθηκαν και πόση ζημία (από διαφυγόντα φόρο) υπέστη το ελληνικό δημόσιο.

Τι να τις κάνετε τις προτάσεις για μηχανοργάνωση του κυκλώματος του πετρελαίου για τη στενή παρακολούθησή του, άνω του ενός δισ. ευρώ ετησίως, όταν το κύκλωμα έχει την ευχέρεια (λόγω αμέλειας των υπευθύνων…) να κερδοσκοπήσει κερδίζοντας υψηλά (φανταζόμεθα) ποσά από τη διαφορά του φόρου;

Επιτέλους… σύντροφοι, συντονιστείτε (και συντονιστείτε μεταξύ σας), γιατί έχει χαθεί το… τόπι.

Τώρα, που αρχίζει και ανεβάζει στροφές η «πράσινη αρμάδα» και περνά… σούζα από τον κάμπο η κυβερνητική ομάδα βάζει το ένα αυτογκόλ μετά το άλλο.

ΣΗΜ. Επίκαιρη η τελευταία δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή για την Deutsche Bank. «Μας πτωχεύει αλλά ταυτόχρονα μας αγοράζει η Deutsche Bank, που μόλις την Πέμπτη κυκλοφόρησε νέο σενάριο (κομψότερο βέβαια) περί ελληνικής πτώχευσης. Αυτό γιατί ο γερμανικός οίκος όχι μόνο είναι βασικός διαπραγματευτής των ελληνικών κρατικών ομολόγων με… άδεια της Τραπέζης της Ελλάδος, αλλά ήταν και από τους αναδόχους του μεγάλου κοινοπρακτικού δανείου των 8 δισ. ευρώ που έλαβε πρόσφατα η χώρα μας με επιτόκιο σχεδόν 10%». Εξ όσων γνωρίζουμε, ο Ν. Χουντής παρακολουθεί το euro2day, γι' αυτό και η λογική της δήλωσής του συνάδει με αυτήν της παρέμβασης του δικτύου μας μία μέρα νωρίτερα με τον εύγλωττο τίτλο «Έκθεση-ντροπή για Ελλάδα με σφραγίδα D.Β.».


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v