Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 5 2010

Το ενδιαφέρον σε Wall Street και δολάριο

"Μάτωσε" χθες το βράδυ η Wall. Απώλειες πάνω από 2,5% για τον Dow Jones που έκλεισε οριακά πάνω από τις 10.000 μονάδες. Αρνητική εξέλιξη μιίας διορθωτικής κίνησης που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκτίμηση του Matt King, αναλυτή της Bell Investments Advisor, την οποία αναπαράγουμε από το euro2day  και όπου σημείωσε πως "είναι φανερή η πεσιμιστική διάθεση των επενδυτών στη σημερινή συνεδρίαση, ωστόσο η πτώση εν μέρει οφείλεται και στην τάση διόρθωσης που εκδηλώθηκε έντονα τον Ιανουάριο στη Wall". "H πτώση θα πρέπει να πιάσει διψήφιο νούμερο -7% από τις αρχές του έτους- προκειμένου να τερματίσει το ξεπούλημα τίτλων στην αμερικανική αγορά".

Παραθέτουμε επίσης δύο λεπτομερέστατα διαγράμματα (με τη συνδρομή της eZMarket) για να έχουμε ευρύτερη τεχνική εικόνα του DJIA.

Δύο διαγράμματα που θα πρέπει να συνεκτιμηθούν με τη μεγάλη χθες "βουτιά" του πετρελαίου, της ισοτιμίας-σηματωρού του αμερικανικού νομίσματος USD/CAD.

Να προσεχθεί επίσης: "Ανάλογο σχηματισμό πυθμένα δημιουργεί και η ισοτιμία του αμερικανικού με το καναδέζικο δολάριο. Η γραμμή λαιμού του σχηματισμού βρίσκεται στη ζώνη της 1,085 - 1,092 μονάδας. Ανοδική διάσπαση της περιοχής αυτής θα οδηγήσει στην επιτάχυνση της ανοδικής κίνησης. Μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες για τη δημιουργία δυσμενέστερου κλίματος στη Wall Street, αφού ως γνωστόν η εν λόγω ισοτιμία κινείται αντίθετα από τους σημαντικότερους δείκτες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης".

Εστιάζουμε λίγο περισσότερο σήμερα στις ΗΠΑ, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η αρχή ενός "στροβίλου" μεταξύ Νέας Υόρκης - Λονδίνου και Βερολίνου - Παρισιού, "μεσογειακού Νότου" και διαφαινόμενων αδιεξόδων στην πολιτική του Μπ. Ομπάμα. Τις δε συνέπειες αυτών των αδιεξόδων θα πρέπει ή να επιχειρήσουν να τις εξαγάγουν -για πολλοστή φορά- οι Αμερικανοί ή να τις ενσωματώσουν με απρόβλεπτο κόστος στο εσωτερικό του συστήματος. Μέχρι τώρα, πάντως, καταγράφονται προσπάθειες εξαγωγής αυτών των συστημικών προβλημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v