Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 10 2010

Κρείττον το σιγάν…

Για ακόμα μία φορά -πολλοστή- είδαμε χθες τον υπουργό μας Οικονομικών να μιλά στο Bloomberg και να διατρανώνει επίμονα μεταξύ άλλων πως "το χειρότερο μήνυμα που θα μπορούσαμε να στείλουμε -προς τις αγορές- είναι να ζητήσουμε έξωθεν βοήθεια…".

Όπως μας πληροφορούν (και) φίλοι του euro2day και της στήλης, είναι μόνιμη επωδός του υπουργού Οικονομικών όταν ερωτάται από ξένα ΜΜΕ.

Προφανώς, στην προσπάθειά του να κατευνάσει τις ξένες αγορές, ενώ απευθυνόμενος και στο εσωτερικό ακροατήριο να εμφανίσει εθνικά πιο "περήφανη στάση".

Το τελευταίο δεν το κρίνουμε, καθώς με όλο αυτό το… αλισβερίσι που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση (ακολουθώντας βέβαια πολιτικές της προηγούμενης) με τους ξένους είτε μας αρέσει είτε όχι και εκχωρούνται κυριαρχικά δικαιώματα και ένα μεγάλο μέρος του μέλλοντος των παιδιών μας υποθηκεύεται στις κάθε λογής… Goldman Sachs και στους όπου γης… Soros.

Όμως, για να επανέλθουμε στις αιτιάσεις των φίλων μας, υποστηρίζεται πως ο Γ. Παπακωνσταντίνου ίσως θα έπρεπε να ακολουθεί μία πιο ασαφή τακτική. Δηλαδή να μη σχολιάζει συνέχεια και τόσο κατηγορηματικά το θέμα της βοήθειας και να αφήνει να διαρρέει προς τα έξω ότι πιθανόν και να λάβει βοήθεια από τους ξένους, την Ε.Ε.. Σε αυτήν την περίπτωση, υποστηρίζουν οι ίδιοι, γνώστες των αγορών στην πλειονότητά τους, θα το σκέφτονταν περισσότερο όλοι εκείνοι που ποντάρουν "εναντίον" των ελληνικών ομολόγων.

ΣΗΜ.: Σίγουρα δεν είναι της παρούσης, αλλά οι πρόγονοι έλεγαν… αρχή άνδρα δείκνυσι και αν μη τι άλλο ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης είναι εκ των επιφανών, προβεβλημένων και δημοφιλών υπουργών της κυβέρνησης. Έτσι, και από το βήμα της Βουλής, πληροφορηθήκαμε πως "…ως γνωστόν(;) οι ΗΠΑ έχουν μουσουλμάνο πρόεδρο…". Βέβαια, ο υπουργός δεν συνέχισε για να πληροφορηθούμε εάν ο Μπ. Ομπάμα είναι σιίτης ή σουνίτης ή αν ανήκει σε κάποια… σέχτα, αλλά αυτό είναι δευτερεύον.

Για να μην αναφερθούμε σε όσα δήλωνε, πάλι από το βήμα της Βουλής, ο ίδιος ο πρωθυπουργός περί συμβίωσης μουσουλμάνων και ινδουιστών στην Ινδία, στο περιθώριο του τελευταίου ταξιδιού του σε αυτήν τη χώρα. Στη λογική της προσπάθειάς του να πείσει τον ελληνικό λαό για τις θέσεις του στο "μεταναστευστικό"

Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσα χρήσιμα παραθέτουν στη στήλη ο ramon feiza, ο Αλέξανδρος, ο Λάζαρος Αντωνού. Για το… τι Παπάγος τι Πλαστήρας του manola (στις 3/2) νομίζω πως θα δείξει το άμεσο μέλλον, φίλε μου. Ενώ για τον waste, τι να πεις για τον… ελεύθερο ανταγωνισμό, στον οποίο αναφέρεσαι εύστοχα, φίλε μου; Ήδη, η πρώτη… κρυάδα ήρθε μέσω της αύξησης του φόρου στα καύσιμα, που ξεπέρασε το 0,09 ευρώ που υπολόγιζαν αρχικά. Τώρα με συν 0,15 ευρώ να δούμε τι θα γίνει κατ' αρχάς στην αγορά λιανικής καυσίμων. Γιατί ακολουθεί ομοβροντία νέων αυξήσεων σε βασικά προϊόντα και σε είδη διατροφής. Εκεί να δεις που θα… χαθεί το τόπι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v