Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 23 2010

Το ταμπλό πάντοτε προεξοφλεί...

Πρώτη και πάλι -στον σχετικό πίνακα των κεφαλαιοποιήσεων- η Εθνική Τράπεζα.

Αδιάψευστος προεξοφλητικός μηχανισμός τα χρηματιστήρια, του Χ.Α. συμπεριλαμβανομένου, προ-αποτυπώνουν τις κινήσεις των insiders, τις ενέργειες όσων γνωρίζουν, των ισχυρών παικτών.

Άσχετα με την έκβαση της πρότασης Πειραιώς - Μιχ. Σάλλα, στο... ταμπλό του Χ.Α. είδαμε τον πρώτο κύκλο προεξόφλησης, που αναμφίβολα σχετίζεται με τα stress tests, αλλά κυρίως αφορά στο άνοιγμα του παιχνιδιού στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Ήδη οι ξένοι δηλώνουν και πάλι παρόντες, αυτήν τη φορά ως μεσολαβητές, ... εργολάβοι και ανάδοχοι εργασιών.

Καλή ώρα λ.χ. η Goldman Sachs, που όπως φαίνεται θα αναλάβει την ευθύνη κύριου συμβούλου στη σχετική πρόταση για Τ.Τ. - ΑΤΕ.

Και θα ακολουθήσουν και άλλοι, καθώς η Ελλάδα, το Χ.Α., ξαναμπαίνει στο παιχνίδι - business as... always.

Το αν θα ακολουθήσει επόμενος - δεύτερος γύρος προεξόφλησης δεν θα εξαρτηθεί, κατά τη γνώμη μας, τόσο από το αποτέλεσμα των stress tests όσο από τις επόμενες εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο.

Πρακτικά από τα επόμενα βήματα των άλλων τραπεζικών ομίλων, την πιθανή απάντηση της Εθνικής, τις κινήσεις των Εurobank, Alpha Bank.

Άλλωστε, η αγορά ξέρει πως οι κρίσιμοι έλεγχοι για τις ελληνικές τράπεζες είναι αυτοί που θα διενεργηθούν τον Σεπτέμβριο. Μέχρι τότε, όμως, η κυβέρνηση ευελπιστεί πως θα έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος κινήσεων - συνεργιών στις τράπεζες.

Και ποντάρει στο ότι η εικόνα του κλάδου θα είναι κατά τι διαφορετική απ' ό,τι σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v