Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 27 2010

Πάμε για… ζεστό τραπεζικό Αύγουστο

Συνεχίζεται η κινητικότητα στον τραπεζικό κλάδο, με τις εξελίξεις, το παρασκήνιο και τις φήμες να τρέχουν.

Όλα αυτά βεβαίως αποτυπώνονται ήδη στο… ταμπλό, με τον κλαδικό δείκτη να αντιδρά χθες Δευτέρα κατά 4,5%, ωθώντας και το Χ.Α. εκ νέου πάνω από τις 1.600 μονάδες.

Όσον αφορά στο θέμα της πρότασης της Πειραιώς προς Τ.Τ. και Αγροτική, η αγορά περιμένει τις επόμενες κινήσεις του οικονομικού επιτελείου.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η κυβέρνηση φέρεται να έχει διασφαλίσει τη συγκατάθεση της τρόικας για τη συμμετοχή του Δημοσίου στην αύξηση που θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα τον Σεπτέμβριο στην ΑΤΕ.

Σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν βεβαίως και οι σύμβουλοι που θα προσληφθούν σχετικά σύντομα, για να αποτιμήσουν τη συμμετοχή του κράτους στον κλάδο αλλά και τη συνδυασμένη πρόταση που έχει υποβάλει η Πειραιώς προς το Τ.Τ. και την Αγροτική.

Το όνομα της Deutsche Bank φέρεται να παίζει δυνατά, ως μία από τις επιλογές της πλευράς του Δημοσίου.

Από τον όμιλο Πειραιώς είναι λογικό να τηρούν στάση αναμονής αλλά και να προετοιμάζονται, αρχής γεννόμενης από τη συμφωνία με τον διεθνή οίκο που θα λειτουργήσει ως ανάδοχος της έκδοσης.

Η στήλη έχει κάνει λόγο σχετικά σε προηγούμενη αναφορά της.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της τράπεζας… οι διεθνείς οίκοι που θα εξασφαλίσουν την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου (1,1 δισ. ευρώ) έχουν βρεθεί.

Επισήμως, διευκρινίζεται πως η Πειραιώς «… θα προσδιορίσει σε κατάλληλο χρόνο και ανάλογα με τη διαδικασία τον τρόπο άντλησης των απαιτούμενων κεφαλαίων».

Δεδομένου ότι οι δεύτερες ουσιαστικές κινήσεις στον κλάδο, όχι μόνο από το μέτωπο της Πειραιώς, θα προχωρήσουν από την αρχή του Σεπτεμβρίου*, είναι λογικό και επόμενο ο κλάδος να παραμείνει στο προσκήνιο με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, δίνοντας ανάλογη κατεύθυνση στην αγορά όλον τον Αύγουστο.

* Στο οικονομικό επιτελείο θα διευκολύνονταν τα μέγιστα εάν είχαν να επιδείξουν «χειροπιαστά πράγματα» (όπως μας ανέφεραν) στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Κάτι που κυρίως οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες θα πρέπει να κρατήσουν στα υπόψη τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v