Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 13 2011

Πού το πηγαίνει η αγορά;

Πολλή συζήτηση άνοιξε η θεαματική αντίδραση στο Χ.Α., με αιχμή τις τράπεζες και τους υπόλοιπους να ακολουθούν. Κίνηση που είχε λόγο και αίτια για να συνεχιστεί εάν δινόταν η εύλογη αφορμή.

Όμως, αρκετοί φίλοι, παίκτες, αναλυτές και ειδικοί της αγοράς επαναδιατυπώνουν ερωτήματα για τα όρια της αντίδρασης, για την πιθανότητα εκδήλωσης μιας επόμενης διορθωτικής κίνησης, για το κατά πόσον τα τελευταία χαμηλά του Γενικού Δείκτη είναι ο πυθμένας που αναζητούμε… και για πολλά ακόμη λογικά και ενδιαφέροντα.

Εάν επιχειρήσουμε να δούμε λίγο πιο… έξω από την καθαρά βραχυπρόθεσμη και μόνο ανοδική διόρθωση στην υποχώρηση που είχε προηγηθεί το ενδεχόμενο επαναϋποχώρησης του Γ.Δ. προς τις 1.355 μονάδες είναι -κατά τη δική μας μέτρηση- το πιθανότερο.

Ομοίως και για τον FTSE 20, που με τη συνδρομή της eZMarket επιχειρούμε να προσεγγίσουμε.

Σε κάθε περίπτωση, η περίοδος έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Το αν οι 1.355 είναι ο πυθμένας για τον Γ.Δ. και τα 5,5 - 5,6 ευρώ για την Εθνική μπορεί εν τέλει να έχει μικρότερη σημασία, εάν βεβαιωθούμε πως πράγματι η αγορά μας είναι στο τελευταίο σκέλος της μακροχρόνιας διόρθωσης και ο κίνδυνος περαιτέρω μεγάλης διόρθωσης ελαχιστοποιείται. Από αυτά τα επίπεδα το down side risk βαίνει μειούμενο και οι αποτιμήσεις ορθολογικότερες.

Εμείς "ανεβάζουμε"  δύο διαγράμματα του FTSE 20 για ισάριθμα σενάρια και εσείς ό,τι προαιρείσθε…

ΣΗΜ.: Με ένα μεγαλόπρεπο 14,7%… γιόρτασε χθες η Κύπρου την εδραίωσή της στη δεύτερη θέση του κλάδου. Δικαιώνοντας απόλυτα τους πιστούς της τεχνικής ανάλυσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v