Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 20 2011

Τίποτε δεν έχει χαθεί, τίποτε δεν έχει κερδηθεί

Η υπέρβαση των 695 - 700 μονάδων (για τον FTSE-20) επανέφερε τις λίγο έως πολύ συνήθεις μας συζητήσεις στην αγορά. Εκτίμηση των περισσότερων πως προσώρας δεν αλλάζει κάτι και ότι τίποτε δεν έχει χαθεί, τίποτε δεν έχει κερδηθεί.

Επίσης, κοινή εκτίμηση είναι πως τα περισσότερα που αφορούν στην βραχυπρόθεσμη τάση (σε ορίζοντα 2μήνου - 4μήνου) σχετίζονται με τη στάση της Γερμανίας σε θέματα χρέους των ασθενέστερων χωρών (ειδικά της Ελλάδας) και βεβαίως με την εκταμίευση της περίφημης τέταρτης δόσης.

Με γνώμονα το… ταμπλό (αδιάψευστο προεξοφλητικό μηχανισμό) το "έξυπνο χρήμα" δεν φαίνεται να παίζει ακόμη τα… ρέστα του ούτε υπέρ του θετικού σεναρίου ούτε υπέρ του αρνητικού.

Γι' αυτό, σύμφωνα με ορισμένους παίκτες (και την ομάδα ανάλυσης της eZMarket), παραμένει σε επαφή με τα πολυετή χαμηλά. Όμως, σε αυτό το σημείο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον -κυρίως βραχυπρόθεσμα- η συμπεριφορά του FTSE-20.

Και επειδή τις τελευταίες συνεδριάσεις στα μεσαία - μικρά παρουσιάζονται κάποιες ενδείξεις αφύπνισης, παρακολουθούμε και τον FTSES-80. Από τεχνική πλευρά, για να αναφερθούμε σε αλλαγή τάσης θα πρέπει ο δείκτης Small Cap να επανέλθει υψηλότερα των ιστορικών χαμηλών του.

Δεν θα πρέπει, όσον αφορά στο διεθνές περιβάλλον, να μας διαφεύγουν αυτά που καταγράφονται στην τελευταία ανάλυση - προειδοποίηση της UBS αλλά και την εξαιρετικά επίκαιρη αναφορά - υπενθύμιση των "Financial Times" για τον Χρυσό Κανόνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v