Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 25 2011

Τα όρια της τάσης στη Σοφοκλέους…

Για ακόμα μία συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες -και ο FTSE-20 αυτήν τη φορά, με τη βοήθεια των τραπεζών- επιχειρείται να προσεγγίσουν τις πρώτες ουσιαστικές και ανθεκτικές αντιστάσεις. Ζώνες τιμών που για πολλούς αναλυτές και παίκτες -ειδικά για τους βραχυπρόθεσμους- παρουσιάζουν ενδιαφέρον όσο λ.χ. ο Γενικός Δείκτης εκτείνεται προς τις 1.580 - 1.600 μονάδες.

Με καταγεγραμμένες τις θέσεις των φίλων μας (εδώ και μερικές μέρες) συνεκτιμούμε ΟΛΑ τα ενδεχόμενα, όπως περιγράφονται αναλυτικά κυρίως με τη συνδρομή της τεχνικής ανάλυσης.

Σήμερα "ανεβάζουμε" δύο επίκαιρα διαγράμματα (από την εβδομαδιαία ανάλυση του Στέφανου Γεωργίου) και κατά την άποψή μας  το πρώτο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Μεταφέρουμε και την εκτίμησή του για πληρέστερη… ανάλυση.

Στο διάγραμμα φαίνεται πως η προγνωστική ικανότητα του δείκτη BullBear προηγείται των σημάτων που δίνουν οι δύο κινητοί μέσοι, η διασταύρωση των οποίων λαμβάνει χώρα λίγες εβδομάδες αργότερα. Πρόκειται για ένα μακροχρόνιο σύστημα, που μας έχει δώσει πέντε συνολικά σήματα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια και το θεωρούμε αρκετά αξιόπιστο. Το νέο σήμα, το οποίο μας δόθηκε μόλις αυτήν την εβδομάδα, προειδοποιεί για μία πιθανή αντιστροφή της μακροχρόνιας καθοδικής τάσης και θεωρείται πρόκριμα για τη διασταύρωση των δύο κινητών μέσων τις επόμενες εβδομάδες. Σημειώστε πως ο γρήγορος κινητός μέσος -με μπλε χρώμα- φαίνεται να έχει πατώσει και κινείται τώρα ανοδικά.

Στο 
δεύτερο διάγραμμα μπορούμε να έχουμε καλύτερη εικόνα της μέτρησης κυμάτων, όπως επιχειρείται από τον ίδιο. Το τελευταίο που βρίσκεται σε εξέλιξη μπορεί όντως να δώσει ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

σ.σ.: Γνωρίζουμε πολύ καλά πως αρκετοί φίλοι και παίκτες… μετρούν διαφορετικά ή με άλλο χρονισμό τις διάφορες φάσεις της αγοράς. Στο πλαίσιο ΟΛΩΝ των απόψεων, εκτιμήσεων και αναλύσεων οτιδήποτε μπορεί να συνεισφέρει στη λεπτομερέστερη και ακριβέστερη παρακολούθηση της αγοράς έχει θέση σε αυτήν τη στήλη. Και όλες οι γνώμες σεβαστές από όλους…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v