Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 18 2011

"Κλειδιά" για εξέλιξη της βραχυπρόθεσμης τάσης

Με την προϋπόθεση πως η χθεσινή αντίδραση στο Χ.Α. δεν ήταν μια «ανοδική παγίδα», η εξέλιξη της βραχυπρόθεσμης τάσης ενδέχεται να έχει περισσότερο ενδιαφέρον.

Γι’ αυτό παρακολουθούμε στενότερα τη συμπεριφορά του Γενικού Δείκτη, με τη βοήθεια δύο διαγραμμάτων που μας έχει στείλει ο φίλος Στέφανος Γεωργίου.

Κατά την εκτίμησή του, «στο διάγραμμα των 60 λεπτών διακρίνεται το πλαγιοκαθοδικό κανάλι όπως αυτό έχει διαμορφωθεί από την κίνηση των τιμών κατά τις τελευταίες 9 συνεδριάσεις. Η διάσπαση του καναλιού θα αποσαφηνίσει τη βραχυχρόνια τάση, η οποία σε μια τέτοια περίπτωση θα μεταβληθεί.

Η προσέγγιση της μεσαίας λωρίδας από τις τιμές του Γ.Δ. και η συμπεριφορά της κίνησης του RSI ήταν μερικές από τις ενδείξεις για τη σημερινή άνοδο της αγοράς. Εάν κατά την αυριανή συνεδρίαση η αγορά εξέλθει του σχηματισμού σημαίας (flag) με υψηλούς όγκους συναλλαγών, τότε θα έχουμε πάρει ένα ισχυρό ανοδικό σήμα που προμηνύει πιθανή εξέλιξη νέας ανοδικής τάσης. Οι όγκοι συναλλαγών παίζουν ζωτικό ρόλο και προσδίδουν μεγαλύτερη αξιοπιστία στη λειτουργία αυτού του είδους τεχνικής ανάλυσης. Ο στόχος σε μια τέτοια περίπτωση δύναται να υπερβεί τις 1.800 μονάδες
».

Με γνώμονα την ίδια τεχνική προσέγγιση, ενδιαφέρον παρουσιάζει η διακύμανση και της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με το σχετικό διάγραμμα (deiktes.com), ο κινητός μέσος των 200 ημερών λειτούργησε ως αντίσταση και ο κινητός μέσος των 100 ημερών λειτουργεί ως στήριξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v