Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 3 2011

ΕΤΕ-Alpha: Ιδού η… Ρόδος

Θα εμμείνουμε και σήμερα -για τέταρτη συνεχόμενη φορά- στη γνωστή υπόθεση της ΕΤΕ - Alpha Bank. Περισσότερο γιατί η στήλη εκτιμά πως το θέμα έστω και για την… τιμή των όπλων πρέπει να συντηρηθεί στην επικαιρότητα (καθώς φαίνεται ότι ορισμένοι μεγαλόσχημοι μας θεωρούν συλλήβδην… ιθαγενείς) και όχι επειδή περιμένουμε να προκύψει κάτι ουσιαστικό.

Καλώς ή κακώς (…κακώς, βέβαια), η πιάτσα ΔΕΝ περιμένει πως θα βγει κάτι ουσιώδες, πως θα αποδοθούν ευθύνες (…εάν αποδειχτεί ότι όντως υπάρχουν) και θεωρεί πως η χρονοβόρος διαδικασία της τεκμηρίωσης των όποιων ενδείξεων - στοιχείων θα αποδειχτεί ατέρμων και ατελέσφορος.

Θα δείξει, καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει -κατά γενική εκτίμηση- πολύ δύσκολο έργο να φέρει σε πέρας. Έχει όμως τη διοίκηση, τα στελέχη και τους μηχανισμούς για να… διαψεύσει τους επιφυλακτικούς και δύσπιστους. Είναι γνωστό, όμως, πως, όσο καλή δουλειά και εάν κάνει η Ε.Κ., θα πρέπει να υπάρξει συνέχεια σε νομικό - δικαστικό επίπεδο.

Η πιάτσα δικαιολογημένα παραμένει επιφυλακτική, θεωρεί πως και αυτήν τη φορά το περιβόητο… μαχαίρι θα μείνει στην επιδερμίδα. Ποιος, άλλωστε, μπορεί να δώσει άδικο στον φίλο trader που αναφέρεται στα… Βατοπέδια, στις…Siemens, στα… δομημένα και στους ισχυρούς μηχανισμούς αυτοάμυνας του Συστήματος. Αλώβητοι οι ιμάντες του και οι άνθρωποί του.

Ωστόσο, δίνεται μία… χρυσή ευκαιρία σε όσους παραμένουν συνεπείς στις ιδέες τους και αξιοπρεπείς να κάνουν αυτό που λέει ο φίλος Φαύλος. Να ψάξουν ενδελεχώς προς πάσα κατεύθυνση (κυρίως προς τη μεριά της SEC) τι πραγματικά μπορεί να έχει «παιχτεί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v