Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 4 2011

ΔΝΤ, ψέματα και… βιντεοταινίες

Ομολογουμένως διαφωτιστικό το «κομμένο» (από την προηγούμενη εκπομπή του Canal Plus) βίντεο - απόσπασμα της συνέντευξης του Στρος Καν, που μετέδωσε χθες ο Λάκης Λαζόπουλος στο «Τσαντίρι» του. Και όπου ο ισχυρός Γάλλος έλεγε ξεκάθαρα ότι από τον Νοέμβρη του 2009 γίνονταν, κρυφά από τον ελληνικό λαό, οι διεργασίες για την ένταξή μας στο Ταμείο.

Βέβαια, έπειτα απ' όσα έχουν διαδραματιστεί τους τελευταίους μήνες, λίγο ως πολύ ο κόσμος είναι αρκετά… ψυλλιασμένος, γνωρίζει και υποθέτει περισσότερα. Δεν εκπλήσσεται, δηλαδή, ακόμη και γι' αυτά που προβλήθηκαν χθες.

Όμως, το εύλογο ερώτημα δεν είναι τόσο (κατά τη γνώμη μας) τι πραγματικά συνέβη, μεθοδεύτηκε για να φτάσουμε μέχρι εδώ, όσο η επιλογή της συγκυρίας για να διαρρεύσει το συγκεκριμένο απόσπασμα και μάλιστα να προβληθεί σε μία μη πολιτική εκπομπή, που όμως έχει υψηλότατη τηλεθέαση.

Άρα εξασφαλισμένη προβολή, πρόσβαση στο κοινό, και μάλιστα σε ένα εξαιρετικά ιδιόμορφο ανθρώπινο μωσαϊκό.

Το ερώτημα γίνεται πιο εύλογο εάν συνεκτιμήσουμε πως το Canal Plus ανήκει στον όμιλο Vivendi (www.vivendi.com), που θεωρείται κράτος εν κράτει στη Γαλλία και σίγουρα οι γαλλόφωνοι φίλοι μας θα ξέρουν περισσότερα και πιο ενδιαφέροντα για τον ρόλο του ομίλου.

Γιατί άραγε επιλέγεται η διαρροή του βίντεο σε ΑΥΤΗΝ τη συγκυρία, στη συγκεκριμένη (το επαναλαμβάνουμε, μη πολιτική) εκπομπή με εξασφαλισμένη ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ, κατά συνέπεια με ισχύ διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, από τον εν λόγω γαλλικό κολοσσό για ένα τόσο καυτό - λεπτό θέμα;

Και δεν έχει τόση σημασία (τώρα) εάν ο Έλληνας πρωθυπουργός χειρίστηκε ορθά, εν κρυπτώ, αποτελεσματικά το όλο θέμα, όσο η εμφανής προσπάθεια παρέμβασης σε ευρύτατο λαϊκό ακροατήριο των όσων είχαν «κοπεί» από την αρχική συνέντευξη του Γάλλου επικεφαλής του ΔΝΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v