Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 5 2011

Τα παίρνουν πίσω για το Ελληνικό

Στροφή σε διαγωνιστική διαδικασία κάνει η κυβέρνηση στο ζήτημα της αξιοποίησης του Ελληνικού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχεται ότι ο Χοσέ Αθεμπίγιο είναι ιδρυτής του Barcelona Strategic Urban Systems, η διακρατική συμφωνία με το Κατάρ επί της ουσίας "παγώνει", το εμιράτο απαλλάσσει την εταιρία που θα "έτρεχε" την επένδυση, ενώ την τελευταία στιγμή προκύπτει και άλλη ενδιαφέρουσα παράμετρος.

Αυτή που αφορά στον προωθούμενο διορισμό στη θέση του προέδρου της Ελληνικό Α.Ε. του Σπύρου Πολλάλη (ο οποίος έχει ενεργούς επαγγελματικούς δεσμούς με το Κατάρ) αλλά και φερόμενο ρόλο-κλειδί στενότατου συνεργάτη του Γ. Αλογοσκούφη, επί ημερών παντοδυναμίας του (τότε) τσάρου.

Οι εξελίξεις που αφορούν στην υπόθεση είναι λίγο ως πολύ γνωστές, εμείς όμως θα εμμείνουμε σε ένα σημείο, που σχετίζεται με τις διαπρύσιες… διαψεύσεις του υπουργού Οικονομικών. Ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες έβγαινε λαλίστατος στα ΜΜΕ, "καταπέλτης", αλλά κυρίως αμετροεπής, ισχυρογνώμων και συνάμα απαξιωτικός για όσους συναδέλφους προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους (για το συγκεκριμένο θέμα).

Και, το χειρότερο, "ρηχός" και "πρόχειρος", χωρίς τη στοιχειώδη πολιτική (αν μη τι άλλο) ευφυΐα (να κρατήσει… πισινή) όταν χαρακτήριζε μύθευμα όσα γράφονταν για τον πραγματικό ρόλο του Καταλανού αρχιτέκτονα.

Αρκούσε ένα απλό κλικ στην ιστοσελίδα της BcnSus για να δει ο κάθε ενδιαφερόμενος το πλήρες βιογραφικό του προσωπικού φίλου του πρωθυπουργού (…να μην ξεχνιόμαστε). Όμως, ούτε αυτό το απλό κλικ, υπόθεση μόλις 2-3΄΄ δεν μπήκε στον κόπο να κάνει ο Γ. Παπακωνσταντίνου ή κάποιος άνθρωπός του. Έστω για να προστατέψει από ακόμη ένα… φιάσκο τον πρωθυπουργό, που τον διόρισε σε αυτήν τη θέση.

Ούτε αυτό δεν έκανε, προτού πάρει… σβάρνα τα κανάλια και αρχίσει να ξιφουλκεί με ύφος… χιλίων Krugman και με σιγουριά…θεού. Αυτός -δυστυχώς για τη χώρα, για τη ζωή μας, για το μέλλον των παιδιών μας- είναι από τους κυριότερους διαχειριστές(;) αυτής της κρίσης.

Δυστυχώς, αυτός ο αμετροεπής, αλαζών υπουργός Οικονομικών διαφεντεύει την τύχη του τόπου.

Ειλικρινά θλίβομαι βαθύτατα και προβληματίζομαι περισσότερο για τη συνέχεια…

σ.σ.: Η Ελλάδα δεν προτίθεται να καθορίσει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στο Αιγαίο γιατί δεν θέλει -όπως ξεκαθάρισε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας- να… επιβαρυνθούν οι συνομιλίες με την Τουρκία. Αιδώς, Αργείοι… τίποτε άλλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v