Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 9 2011

ΟΤΕ: Ακούει κανείς υπεύθυνος…;

Έως 2,7% διόρθωνε πριν από λίγο η μετοχή του ΟΤΕ, συνεχίζοντας την πορεία απαξίωσης - ευτελισμού ενός από τους νευραλγικότερους Οργανισμούς της χώρας.

Με την αποτίμησή του πλέον να συρρικνώνεται εκ νέου στα 3 δισ. ευρώ - εν μέσω νέων φημών περί διάθεσης του υπόλοιπου ποσοστού που έχει απομείνει στο Δημόσιο.

Από το εξαιρετικά κατατοπιστικό θέμα της Αναστασίας Παπαϊωάννου διαβάζουμε πως «…στις επαφές που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ της διοίκησης της Deutsche Telekom και της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, το Δημόσιο εξέφρασε την επιδίωξή του να πουλήσει το 15% των μετοχών του ΟΤΕ, διατηρώντας μόλις το 1%. Οι Γερμανοί υποστήριξαν πως ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το επιπλέον 5%, υπό όρους και προϋποθέσεις. "Για να αυξήσουμε περαιτέρω τη συμμετοχή μας πρέπει να υπάρξουν αλλαγές θεσμικού χαρακτήρα στο εργασιακό καθεστώς που διέπει τον Οργανισμό", φέρεται να τόνισαν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παρουσίασαν στον υπουργό στοιχεία που αποδεικνύουν το πλεονάζον προσωπικό, το οποίο εκτιμάται στους 2.500 εργαζομένους».

Εξαιρετικά! Εκχωρεί τον ΟΤΕ η κυβέρνηση (παρά τα όσα αντίθετα υποστήριζε ο επικεφαλής της λίγο πριν από τις εκλογές…) και συνάμα παρακαλεί τους Γερμανούς να πάρουν και το 5%, «καρφώνοντας» το πλεονάζον προσωπικό.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στο… ταμπλό, ουδείς από τους αρμοδίους φαίνεται να συγκινείται, έστω για την τιμή των όπλων να αρθρώνει αντίλογο. Λόγο όμως δεν αρθρώνουν ούτε οι αρμόδιες χρηματιστηριακές και εποπτικές αρχές, καθώς εάν ανατρέξουμε σχετικά πρόσφατα (στις 11/5) θα θυμηθούμε την… ντρίπλα της Deutsche Telekom σχετικά με την προοπτική εξαγοράς του 10% του μ.κ.

Αναβολή ζητούσαν πριν από περίπου έναν μήνα οι Γερμανοί -σχεδόν την περίοδο όπου η μετοχή αντιδρούσε στα υψηλά 52 εβδομάδων- (στο σχετικό θέμα του euro2day αναφέρεται η είδηση από τη γερμανική έκδοση των «F.T.» που αναμετέδωσε το Bloomberg), για να ακολουθήσει η μεθοδευμένη -κατά την εκτίμησή μας- απαξίωση του Οργανισμού. Της αποτίμησής του, της χρηματιστηριακής θέσης του έναντι εκατοντάδων επενδυτών και μικροεπενδυτών.

Δυστυχώς, (και) στην περίπτωση του ΟΤΕ επιβεβαιώνεται η κοινή εκτίμηση που έχει (και) η επενδυτική κοινότητα για τους καθ' ύλην αρμοδίους, τον υπουργό Οικονομίας, την κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v