Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 16 2011

Alpha Bank: Βραχυπρόθεσμος σηματωρός

Η μετοχή της Alpha Bank ήταν η τελευταία από τον τραπεζικό κλάδο που υποχώρησε, στον κύκλο διόρθωσης τον οποίο «χάραξε» η Εθνική. Εύλογα ο κλάδος παραμένει ο καταλύτης - ρυθμιστής των εξελίξεων και χρηματιστηριακά της τάσης.

Σύμφωνα με την ομάδα ανάλυσης της eZMarket, «το σενάριο που θα επικρατήσει θα καθοριστεί έγκαιρα και από τη συμπεριφορά των μετοχών των μεγάλων τραπεζών (κυρίως), οι οποίες, όπως γνωρίζετε, είναι αυτές που οδήγησαν τον δείκτη στα επίπεδα τιμών στα οποία βρίσκεται. Η μετοχή της Alpha Bank παραμένει στην περιοχή της σημαντικότατης στήριξης που διαθέτει στην περιοχή των 3,2 €. 

ΔΕΣΜΗ Ι

Η προσπάθειά της να παραμείνει πάνω από την εν λόγω στήριξη (φαίνεται πολύ καλύτερα στο δεύτερο διάγραμμα) γίνεται για να απορροφήσει την καθοδική δυναμική που της επάγει ο μεγάλος σχηματισμός τύπου Κεφαλή και Ώμοι, που λύθηκε καθοδικά. Ανάλογη καθοδική δυναμική (μικρότερης έντασης) της επάγουν οι παρόμοιοι σχηματισμοί που φαίνονται στο τρίτο διάγραμμα. Όλοι αυτοί θέλουν να την οδηγήσουν στην περιοχή των 2,5 €. Κάτι τέτοιο όμως θα σημάνει την καθοδική διάσπαση της στήριξής της και την είσοδο σε σημαντική ταλαιπωρία.

ΔΕΣΜΗ ΙΙ

Αντίθετα, εάν η μετοχή καταφέρει να παραμείνει πάνω από το επίπεδο αυτό και κινηθεί ανοδικά, τότε αυτό θα σημάνει (πιθανότατα) ότι οι καθοδικές δυνάμεις έχουν πλέον εξασθενήσει σε αξιοσημείωτο βαθμό. Πρώτη σημαντική ένδειξη προς την κατεύθυνση αυτή θα αποτελέσει η ανοδική διάσπαση του καναλιού 199» (φαίνεται στο τέταρτο διάγραμμα).

Παραθέτουμε τις δύο δέσμες διαγραμμάτων για να έχουμε καλύτερη προσέγγιση της βραχυπρόθεσμης τάσης. Σε συνδυασμό με τον δανεισμό μετοχών και το σύνολο ανοιχτών θέσεων αλλά και συμβολαίων πώλησης σε ΣΜΕ του FTSE 20 και της Alpha Bank (καθώς και των άλλων τραπεζικών τίτλων) θεωρούμε πως είμαστε μέσα στο παιχνίδι.

Αναλυτικά στοιχεία για ανοιχτές θέσεις, δανεισμό και ΣΜΕ επί μετοχών αναφέρονται αναλυτικά στα καθημερινά σχόλια του Θανάση Σταυρόπουλου (για αγορά και για αγορά παραγώγων).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v