Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 15 2011

Μην το πολυσυζητάτε…

Αυτήν τη φορά, το ηλεκτρονικό μήνυμα που λάβαμε στον υπολογιστή μας δεν ανέφερε καν την επωνυμία της μιας από τις δύο τράπεζες του υποθετικού ενιαίου σχήματος που θα προέκυπτε από ενδεχόμενη συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων.

Εξεταζόμενη (θεωρητικά, όπως τόσες άλλες στον τραπεζικό κλάδο), σχεδιαζόμενη (λογικό σε αυτήν τη συγκυρία), προωθούμενη (και άνωθεν, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι κακόβουλοι), θα σας γελάσω...

Παρατηρώ όμως εδώ και μέρες, εβδομάδες θα έλεγα, την «κυκλοφορία» στο δίκτυο, στα εξειδικευμένα έντυπα, στα ΜΜΕ, όπου όλο και πυκνότερα τα σενάρια, οι φήμες επικεντρώνονται προς την ίδια στόχευση.

Πράγματι, στην αγορά πολλοί είναι αυτοί που «αναμασούν», κυκλοφορούν, αρκετοί δε από αυτούς μάλιστα θεωρούν κλεισμένη δουλειά, λένε, τη συμφωνία του ενός ιδρύματος με το άλλο.

Και δώσ’ του αναφορές πως στο… Μαξίμου εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα (όχι σαν τα 36 σενάρια που ανέφερε εσχάτως ο υπουργός Οικονομικών), και δώσ’ του πυκνώνουν τα πήγαινε - έλα προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων στον πρωθυπουργό (υποθέτουμε για να εξετάσουν πρωτίστως διεξόδους στα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας και όχι μόνο του κλάδου ή των μικροσυμφερόντων τους).

Και, όλως περιέργως, πληθαίνουν οι διορισμοί υψηλόβαθμων στελεχών, παραγόντων του ενός ομίλου σε καίριες θέσεις, σε πόστα σε τομείς και δραστηριότητες όπου είτε άμεσα είτε έμμεσα άλλες θυγατρικές ή εταιρίες του ομίλου έχουν συμφέροντα.

Και μέσα στην ασχετοσύνη μας υποθέτουμε πως ένα τέτοιο πολυσυζητούμενο τραπεζικό deal, μία τόσο πολυπροωθούμενη επιχειρηματική συνεργασία, θα επιχειρείται για το γενικότερο καλό και όχι για τα μικροσυμφέροντα και όσα κακόβουλα ισχυρίζονται οι διάφοροι δεξιά και αριστερά.

Έτσι υποθέτουμε…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v