Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 12 2011

Το Χρηματιστήριο πίσω από τις γραμμές…

Έως τις 759,36 μονάδες αντέδρασε νωρίτερα ο Γενικός Δείκτης και έως τις 299,83 ο FTSE 20.

Και οι δύο βασικοί δείκτες κινήθηκαν προς τις πρώτες -τεχνικού χαρακτήρα- περιοχές, χωρίς ωστόσο να τις υπερβούν.

Με βάση το… μέτρημα που επιχειρείται, θα ήταν ενθαρρυντικό από τεχνική πλευρά εάν ο Γενικός Δείκτης περνούσε τις 760 μονάδες, με στόχο τις 810 μονάδες. Ο δε 20άρης τις (περίπου) 300, με στόχο λίγο πιο πάνω από τις 315 μονάδες.

Το αν επιχειρηθεί στη συνέχεια άλλη μία προσπάθεια θα φανεί και από τον τζίρο και την εμπορευσιμότητα συγκεκριμένων μετοχών. Στα 20,8 εκατ. ευρώ ο τζίρος (στις 12:25) θέλει ακόμη ενίσχυση.

Παραθέτουμε δύο διαγράμματα του FTSE 20 (όπως τα παρακολουθεί η ομάδα ανάλυσης της eZMarket) για να έχουμε καλύτερη εικόνα των πιθανών ενδεχομένων που περιλαμβάνουν και την ισχυρή ανοδική αντίδραση.

Δεδομένων της μεταβλητότητας των δεικτών και της κρισιμότητας της κατάστασης, θα ήταν χρήσιμη η συνδρομή φίλων και παικτών, που παρακολουθούν επίσης (και) με τεχνικά κριτήρια την αγορά.

Θα ήταν καλοδεχούμενη η επανενεργοποίηση παλιών φίλων (λ.χ. του zellis 677), elliotικών παικτών, «πωλητών» του ΧΠΑ (οι οποίοι, απ' ό,τι μαθαίνουμε, γυρίζουν κάποιες θέσεις τους πάνω από τις 310 μονάδες). Ακόμη, όσων υποστηρίζουν πως υπό προϋποθέσεις η σημερινή κίνηση ενδέχεται να είναι απαρχή του «τέταρτου» από τα «πέντε» κύματα της μακροχρόνιας πορείας του Χ.Α.

Για να δούμε εάν και πόσο θα μπορούσε να σημάνει κάτι περισσότερο η σημερινή συνεδρίαση…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v