Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 25 2011

Όταν η αριστερά δεν γνωρίζει τι… ποιεί η δεξιά

Τραγελαφική εικόνα εμφανίζει το νέο σχήμα, με εμφανείς… αρρυθμίες(*) σε μείζονα και ελάσσονα θέματα. Τελευταίο κρούσμα από τους (υποτίθεται) συνεταίρους λ.χ. στον κορυφαίο χώρο της οικονομίας.

Καθώς ο Ευάγγ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της προχθεσινής του παρουσίασης στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής προέβλεψε (βάσει του προϋπολογισμού που κατάρτισε) ύφεση για το 2012 της τάξεως του 2,8% και συν τοις άλλοις 1,1% πρωτογενές πλεόνασμα.

Μόλις μία μέρα μετά, χθες δηλαδή, ο υφυπουργός του Ι. Μουρμούρας στην ίδια επιτροπή, για το ίδιο θέμα, έκανε λόγο για ύφεση κοντά στο 6%(!), ούτε λίγο ούτε πολύ, περίπου 3,2% εκτός της πρόβλεψης του προϊσταμένου του μόλις μία μέρα πριν. Και εκτός των μεγεθών του προϋπολογισμού του 2012, που προφανώς συνυπογράφει.

Το... κωμικό της υπόθεσης είναι πως ερωτηθείς ο εις εκ των οικονομικών συμβούλων του Αντ. Σαμαρά για το πλεόνασμα εμφανίστηκε συγκρατημένα απαισιόδοξος.

Εδώ δεν μπορούν να συμφωνήσουν στα βασικά και στα στοιχειώδη, και ορισμένοι (κυρίως) από το ΠΑΣΟΚ ζητούν παράταση της θητείας του κυβερνητικού σχήματος για… όσο χρειαστεί.

Πόσο μάλλον όταν αυτά τα κωμικοτραγικά συμβαίνουν στο υπουργείο Οικονομικών.


(*)Σχετική η αναφορά του euro2day στα συμπτώματα απορρύθμισης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v