Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 9 2011

Μαρτύριο της σταγόνας αλά γαλλικά

Με το μαρτύριο της σταγόνας θα μοιάζει όλο και περισσότερο -για τους Γάλλους- η μεθόδευση της υποβάθμισης της οικονομίας τους. 

Ή  σαν το πλεχτό, που έχει αρχίσει να ξηλώνεται για τον ιστορικά ανερμάτιστο Ν. Σαρκοζί, το υπερφίαλο Παρίσι, που μήνες τώρα δέχεται να υποδύεται το… φύλλο συκής των σχεδιασμών της γερμανικής ελίτ - των νεοβισμαρκικών μεγαλοϊδεατισμών του Βερολίνου.

Σήμερα διαβάζουμε: "Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης τριών γαλλικών τραπεζών προχώρησε η Moody’s, επισημαίνοντας πως το περιβάλλον για τις ευρωπαϊκές τράπεζες είναι πλέον ιδιαίτερα ευάλωτο.

Συγκεκριμένα, ο οίκος αξιολόγησης προχώρησε σε υποβάθμιση της αξιολόγησης της BNP Paribas και της Credit Agricole κατά μία βαθμίδα στο Αα3, ολοκληρώνοντας έτσι την αναθεώρηση που ξεκίνησε τον Ιούνιο. Επιπλέον, η αξιολόγηση της Societe Generale αναθεωρήθηκε πτωτικά επίσης κατά μία βαθμίδα, στο Α1".
 
Το προαιώνιο χρωματόσωμα της γηραιάς ηπείρου θα εκδικηθεί για ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά λάθη των Γάλλων τα τελευταία 110 χρόνια.

σ.σ: τόσο σύγχρονος, σύμφωνα με τον Ντόναλντ Κέιγκαν, ο πρόγονος "Θουκυδίδης - Ο αναμορφωτής της Ιστορίας", εκδόσεις Ωκεανίδα και τόσο διορατικός, με βάση την αιρετική προσέγγιση του Αμερικανού μελετητή - σε μετάφραση της Ελισάβετ Παπαϊωάννου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v