Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 20 2011

Σαν να μην έχει συμβεί το παραμικρό…

Λάβαμε αυτό το Δελτίο Τύπου από το αρκετά ενδιαφέρον Foreign Affairs-Ελληνική Εκδοση.
Από αυτό, μεταξύ της άλλης θεματογραφίας, ενημερωνόμαστε για τα άρθρα των Γ. Αλογοσκούφη και Ν. Χριστοδουλάκη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία η ελληνική έκδοση του Foreign Affairs (Foreign Affairs, The Hellenic Edition), ενώ παράλληλα υπάρχει και στο διαδίκτυο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.foreignaffairs.gr  

Η ελληνική έκδοση, εκτός από μεταφρασμένα άρθρα και αναλύσεις από το «μητρικό» Foreign Affairs, δημοσιεύει και πρωτότυπο υλικό από ειδικούς σε θέματα οικονομίας, διεθνούς πολιτικής, διεθνούς ασφάλειας, μετανάστευσης και επί άλλων κρίσιμων ζητημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, η Ε.Ε. και ο κόσμος.

Στο πρώτο τεύχος, μεταξύ άλλων, γράφουν ο καθηγητής και πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, σχετικά με το πώς η Ελλάδα έφτασε σε αυτήν την οικονομική κατάσταση και πώς μπορεί να ξεφύγει από το τέλμα. Ο επίσης καθηγητής και πρώην υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης, για το «βέρτιγκο» της ελληνικής πολιτικής και τα μέτρα που πρέπει από εδώ και στο εξής να ληφθούν. Ο καθηγητής και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονία, Ηλίας Ι. Κουσκουβέλης, αναλύει τις προκλήσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής εν μέσω κρίσης. Ο Δρ Θεόδωρος Τσακίρης αναλύει την ενεργειακή σκακιέρα της νοτιοανατολικής Μεσογείου, το τρίγωνο Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας και τις ευρωπαϊκές προοπτικές των ΑΟΖ στην περιοχή μας.

Επίσης, φιλοξενούνται αναλύσεις για το ευρώ, τους οίκους αξιολόγησης και τις ευθύνες της Ε.Ε. για την κρίση, για τις εξελίξεις στο παλαιστινιακό, τη δυσοίωνη κατάσταση στην Ουκρανία, τα δημογραφικά προβλήματα της Ρωσίας και τη λιτότητα που ίσως πρέπει να εφαρμόσει η Ουάσιγκτον σχετικά με την εξωτερική πολιτική της.

Το Foreign Affairs, The Hellenic Edition, θα κυκλοφορεί σε μηνιαία βάση και θα φιλοξενεί αναλύσεις και αρθρογραφία με αδέσμευτο τρόπο, όπως κάνει και το Foreign Affairs στην 90χρονη ιστορία του. Στόχος του είναι να αποτελέσει ένα κορυφαίο φόρουμ διαλόγου για τα ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής αλλά και για τα σημαντικά διεθνή θέματα γενικότερα.


Εξαιρετικά όλα, σαν να μην έχει γίνει το παραμικρό σε αυτήν τη χώρα.
Έρρωσο!
Και στο επόμενο τεύχος θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν (γιατί όχι;) άρθρα των Γ. Παπαντωνίου ή του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Βρε, είμαστε για… δέσιμο! Μα εντελώς!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v