Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 29 2011

"Σκάνδαλα": Τι να πρωτοκρύψετε…

Αναπόφευκτη η πολιτική θύελλα μετά την παραίτηση των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη. Λεπτομέρειες αναφέρονται σε σχετικό θέμα του euro2day με την στήλη να υπενθυμίζει δύο πολύ συγκεκριμένες υποθέσεις. Την περιβόητη περίπτωση Alapis- Proton Bank και την εξίσου «πονηρή» υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

Για τη μεν πρώτη- ειδικότερα όσον αφορά στις διερευνητέες δανειοδοτήσεις της τράπεζας, την «κάλυψη» Ευ. Βενιζέλου και τον ρόλο συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων η αξιόμαχη Αριστέα Μπουγάτσου τα έχει κάνει… φύλλο και φτερό εδώ και μήνες. Η στήλη τελευταία είχε αναφερθεί (στις 19/12) σε μία πτυχή της υπόθεσης, που σχετιζόταν με την… κωλυσιεργία των ελέγχων από τις εποπτικές αρχές (*).

Για τη δεύτερη ο Εκηβόλος σημείωνε στις 29/11, πως… δεν θα ξεμπλέξουν για τα φουσκώματα της Στατιστικής Αρχής και τις μεθοδεύσεις για τις οποίες καταγγέλλεται ο επικεφαλής της Α. Γεωργίου- προσωπική επιλογή θυμίζουμε του τότε τσάρου της Οικονομίας, Γ. Παπακωνσταντίνου- . Όπως φαίνεται όμως επιχειρείται να… ξεμπλέξουν.

Καλά ενημερωμένη πηγή επιβεβαιώνει, πως αυτές οι δύο συγκεκριμένες υποθέσεις ήταν άμεσης προτεραιότητας για τους δύο εισαγγελείς και πως τις τελευταίες 1-2 εβδομάδες οι παρεμβάσεις (προφανώς άνωθεν) είχαν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Σε κάθε περίπτωση δεδομένης της εξαιρετικά ευαίσθητης συγκυρίας δίνεται μία χρυσή ευκαιρία σε έναν μη πολιτικό, τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, να λειτουργήσει με αίσθημα ευθύνης και εκτός πολιτικής διαπλοκής. Γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος (για αυτό και συγκάλεσε την έκτακτη σύσκεψη για σήμερα νωρίς το μεσημέρι προκειμένου να συζητηθεί κυρίως αυτό το θέμα) πως μπορεί να πυροδοτηθούν απρόβλεπτες εξελίξεις.

Όσον αφορά στην χθεσινή κοινή ανακοίνωση των υπουργών του κυβερνητικού σχήματος (Ευ. Βενιζέλο-Μιλτ. Παπαϊωάννου) ας μην σχολιάσουμε καλύτερα το ύφος και την νομικίστικη προσέγγιση του (και) υπουργού Οικονομικών ο οποίος την συνέταξε.

(*) για την ίδια υπόθεση ακόμη και σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό. Ούτε από τον νέο πρόεδρο της Κεφαλαιαγοράς Κων. Μποτόπουλο ούτε από τον υπ΄ αριθμόν δύο κ. Αυλωνίτη το απαντητικό τηλεφώνημα του οποίου ακόμη αναμένουμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v