Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 3 2012

ΟΤΕ - ΔΕΗ: Τώρα πια είναι (;) αργά…

Την αντίθεσή της στην πώληση της συμμετοχής του ΟΤΕ στην Telecom Serbia εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΟΜΕ-ΟΤΕ χαρακτηρίζοντας «θλιβερό και ταυτόχρονα άκρως επικίνδυνο συνολικά για την εθνική κυριαρχία την εκποίηση…».

ΔΕΝ θα σταθούμε στα της ΟΜΕ-ΟΤΕ, στην εκτίμηση που μπορεί να έχει ο καθένας για τους συνδικαλιστές, τους κρατικοδίαιτους κ.λπ κ.λπ... ΔΕΝ είναι σε αυτήν τη φάση το μείζον.

Θα επιχειρήσουμε να εστιάσουμε στην ουσία της υπόθεσης, καθώς η περίπτωση του Οργανισμού είναι ενδεικτική όσων θα ακολουθήσουν… θυελλωδώς μέσα στο 2012. Και θα αφορούν πληθώρα περιουσιακών στοιχείων του ευρύτερου Δημοσίου, πλούτο, υποδομές και ό,τι άλλο θα μπορέσουν να λάβουν ως εγγύηση οι δανειστές, κυρίως δε οι Γερμανοί.

Στο σχετικό θέμα της Μάρως Τσαντήλα (ΟΤΕ - Μειώνει δανεισμό με πώληση της T.S.) έχουμε μία εμπεριστατωμένη εικόνα όχι τόσο του τι συμβαίνει τώρα στον ΟΤΕ αλλά για τα αίτια και τους λόγους για τους οποίους έφτασε μέχρις εδώ.

Και σε αυτό το κατάντημα σημαντικό μερίδιο συνευθύνης έχει, κατά την άποψή μας, η ΟΜΕ-ΟΤΕ, που τώρα μάλιστα επικαλείται φληναφήματα περί απώλειας εθνικής κυριαρχίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία (www.ase.gr), το ποσοστό του Δημοσίου έχει περιοριστεί στο 10%, ενώ η Deutsche Telekom ελέγχει το 40% του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου. Άρα προς τι οι εκ των υστέρων «κραυγές» της ΟΜΕ-ΟΤΕ και του κάθε συνδικαλιστικού φορέα στον Οργανισμό ή και σε άλλες επιχειρήσεις του Δημοσίου.

Στις 30/12 ο Χαμαιλέων σημείωνε πως «η ΔΕΗ καταρρέει, ο υπουργός διαπιστώνει και… βάζει χαράτσια», και είχε χίλια δίκια για την ανερμάτιστη πολιτική του Γ. Παπακωνσταντίνου.
Διαπιστώνουμε με θλίψη πως οι κυρίως πρωταίτιοι της κατίσχυσης της διαφθοράς, της απαξίας και του ευτελισμού παραμένουν ενεργοί και συχνά-πυκνά εμφανίζονται τιμητές καταστάσεων που οι ίδιοι επέφεραν.

Καλώς ή κακώς, η ελληνική πλευρά ΔΕΝ έχει και ΔΕΝ θα έχει λόγο όταν ο ΟΤΕ «ξεπουλά» το ποσοστό του στην Telecom Serbia. Όταν η ΔΕΗ θα εκχωρεί έναντι γλίσχρων τιμημάτων εκτάσεις στην Πτολεμαΐδα, δραστηριότητες και δίκτυα. Όταν «αύριο» τα όποια κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου θα παραχωρούνται σε ξένες κοινοπραξίες.


σ.σ.: στη δεινή κατάσταση όπου έχουν περιέλθει η χώρα και η κοινωνία αναφέρεται γλαφυρότατα ο Στέλιος Ράμφος (Η Λογική της Παράνοιας - Εκδόσεις Αρμός - Σεπτέμβριος του 2011).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v