Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 13 2012

Όλα σύμφωνα με τον κεντρικό σχεδιασμό…

Tο πράσινο φως στη διευκόλυνση και σύσταση Ελεύθερων Ζωνών έδωσε το πολυνομοσχέδιο για το Επιχειρηματικό Περιβάλλον του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, που παρουσιάστηκε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Μπορεί το υπουργείο να έσπευσε λίγη ώρα μετά την παρουσίαση του νομοσχεδίου, χθες το απόγευμα, να διευκρινίσει ότι η εν λόγω ρύθμιση «δεν αφορά σε καμία περίπτωση ζώνες ελεύθερης οικονομικής δραστηριότητας, όπου επιτρέπονται αποκλίσεις από το εργασιακό καθεστώς που ισχύει στη χώρα μας», ωστόσο παράγοντες της αγοράς σημείωναν ότι αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα για τη δημιουργία ΕΟΖ.

Αυτό το ζήτημα έχει απασχολήσει την επιχειρηματική κοινότητα της χώρας, επίδοξους επενδυτές από τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Γαλλία κ.ά., αλλά και την Task Force, και όχι μόνο.

Αυτά αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στο σχετικό θέμα της Αλεξάνδρας Γκίτση επιβεβαιώνοντας παλαιότερες αναφορές γι' αυτήν την εξέλιξη.

Όποιος καλόπιστος έχει τη διάθεση να διαβάσει και τη δική μας άποψη και βεβαίως ανάλογα να κρίνει μπορεί να ψάξει ένα από τα πολλά σχετικά θέματα που είχαμε παρουσιάσει παλαιότερα με τον εύγλωττο τίτλο: Ελλάδα - Η πρώτη γερμανική αποικία στην Ευρώπη.

Εμμένουμε στην εδώ και καιρό εκπεφρασμένη εκτίμησή μας πως τα τελευταία χρόνια (και ειδικότερα από τον Μάιο του 2010) συντελείται μεθοδικά η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου (ευρύτερα εννοουμένου) που έχει γίνει στη Σύγχρονη Ιστορία του τόπου μας.

Επίσης, εμμένουμε στην εκτίμησή μας πως ένα από τα μεγαλύτερα… κόλπο γκρόσο γίνεται στη ΔΕΗ, διακινδυνεύοντας να κάνουμε λόγο για «τελική συμφωνία» πριν από τις εκλογές.

Ο χρόνος, και μάλιστα σύντομα, θα δείξει εάν είναι σωστές οι πληροφορίες μας ή όχι.

Όμως, με αφορμή (και) την παρέμβαση του φίλτατου marketman, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω δύο-τρία πραγματάκια.

Το αν μία πηγή θεωρείται αξιόπιστη ή όχι (και σε ποιον βαθμό) είναι κάτι αντικειμενικό. Όμως, εάν μία μη αξιόπιστη πηγή (λ.χ το defencenet) αναφέρεται σε ένα γεγονός (και μόνο) ενημερώνοντας τον κόσμο (τη στιγμή που αυτό δεν γίνεται από άλλα αξιόπιστα ή συστημικά ΜΜΕ), δεν βλέπω ποιο είναι το πρόβλημα. Στο κάτω-κάτω, μεγάλα παιδιά είμαστε, κρίση έχουμε και ανάλογα κρίνουμε.

Το αν ο Π. Καμμένος είναι σοβαρός ή γραφικός, αξιόπιστος ή όχι είναι επίσης στην κρίση του καθενός μας.

Όμως, εάν όσα εδώ και καιρό αναφέρει για μία πολύ σοβαρή υπόθεση είναι βάσιμα, τότε υπάρχει θέμα.

Με χωρίζει άβυσσος ιδεολογική και πολιτική από τον βουλευτή της Ν.Δ., όμως μέχρι τώρα ΔΕΝ έχω πειστεί πως ουδέν συνέβη με τη διαβόητη υπόθεση των CDSs και πως ο πρώην πρωθυπουργός ή οι αδελφοί του είναι παντελώς αμέτοχοι ευθυνών.

Για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ/Α. Γεωργίου δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο όσο είναι σε εξέλιξη παράλληλη δικαστική διαδικασία μετά από αγωγές δύο διαφορετικών φορέων.

Όσο για την υπόθεση του ξεπουλήματος του 'Ελευθέριος Βενιζέλος', δεν έχει έρθει η ώρα του. Όταν θα έρθει η σειρά του, θα δούμε και ανάλογα ας κριθώ(*).

Για τους δε πολίτες της χώρας, που έχουν τους… δημοσιογράφους που τους ταιριάζουν, είμαι απόλυτα σύμφωνος. Και η μικρή μας πιάτσα γνωρίζει και κρίνει είτε θετικά είτε αρνητικά. Κανένα πρόβλημα.

(*)Φίλτατε marketman, για το θέμα του ΕΛΒΕΛ -που λες-, νομίζω πως είχα απευθυνθεί προσωπικά (στην ηλεκτρονική διεύθυνσή σου) προκειμένου να επικοινωνήσουμε και με κάποιον τρόπο να σου δώσω την έκθεση που είχε φτάσει στα χέρια μας. Εάν δεν είχες λάβει το μήνυμά μου, μπορείς να με βρεις στο 92.96.319 σήμερα μέχρι νωρίς το απόγευμα. Ειδάλλως, παράλειψή μου, που ωστόσο διορθώνεται. Στη διάθεσή σου.

(**)Φίλτατε Φώτη, αφιερωμένο εξαιρετικά! Τρισμεγιστοτεράστιο, respect!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v