Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 25 2012

Η Alpha, οι δεν… διάβασα & το Βλέμμα του Οδυσσέα

Η προσπάθεια αντίδρασης (και χθες) της Alpha Bank -τουλάχιστον μέχρι τις 16:00 και πριν από το μεγάλο… άδειασμα των 16:30- τράβηξε το ενδιαφέρον και την προσοχή αρκετών παικτών, κυρίως των βραχυπρόθεσμων. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές και παίκτες η κίνηση της μετοχής έως το 0,818 ευρώ μπορούσε να σηματοδοτήσει αλλαγή της τάσης.

Σύμφωνα με την eZMarket, τις τελευταίες συνεδριάσεις για τη μετοχή δημιουργήθηκε ένας τοπικός σχηματισμός αναστροφής (τύπου διπλού πυθμένα). Αυτός ο σχηματισμός μέχρι και τη συνεδρίαση της Δευτέρας λυνόταν ανοδικά και εκτεινόταν έως το 0,82 ευρώ. Στο 0,819 ευρώ ήταν τα χαμηλά Δεκεμβρίου και στο 0,82 η απόδοση προσέγγιζε το 100% από τα ελάχιστα της μετοχής. Εν τέλει, η τιμή «διορθώθηκε» έως το 0,701 κι έκλεισε στο 0,729 ευρώ.

Και αναφερόμενοι στην Alpha Bank, μεταφέρουμε και ένα άλλο ενδιαφέρον, κατά τη γνώμη μας, στοιχείο που σχετίζεται με τον χρονισμό της πρότασης της Εθνικής και τη διόρθωση του FTSE 20 στη διάρκεια του 2011. Στο σχετικό διάγραμμα βλέπουμε πως η μεγάλη υποχώρηση του Χ.Α. ξεκίνησε λίγο μετά τη μη αποδοχή από την Alpha Bank της πρότασης συγχώνευσης που είχε υποβάλει η ΕΤΕ. Προφανώς και δεν γνωρίζουμε τι θα γινόταν στην αντίθετη περίπτωση (αν προχωρούσε, δηλαδή, η δημιουργία ενός σχήματος Alpha-Εθνικής) και λίγη σημασία έχει πλέον, ωστόσο το διάγραμμα από μόνο του βγάζει μάτι (κατά το κοινώς λεγόμενον).

Ένα-ένα έρχονται στο φως της δημοσιότητας τα εγκλήματα που έγιναν σε αυτόν τον τόπο (κυρίως δε) τα τελευταία 2-2,5 χρόνια. Δεν διάβασε το μνημόνιο δήλωσε χθες ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης επιχειρώντας στη συνέχεια να ανασκευάσει τον εαυτό του κι επιβαρύνοντας περισσότερο τη θέση του. Τι να πει κανείς! Όμως, σε ανάλογη… ευφυή δήλωση προχώρησε η (τότε καθ' ύλην αρμόδια υπουργός) Λ. Κατσέλη, παραδεχόμενη πως έριξε… μία ματιά για τρεις ώρες, ένα πρωινό του Σαββάτου. Και το παραδέχτηκε με την ίδια ευκολία με την οποία λ.χ. θα έλεγα σε ένα φιλαράκι μου ότι ξεφύλλισα μία αθλητική στον Λέντζο να μάθω για τη σύνθεση του Παναθηναϊκού στο σημερινό παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ή για τον νέο προπονητή του Παγκρατίου στο μπάσκετ.

Όντως, έχουμε ξεφύγει... Πράγματι, είμαστε στο χαμηλότερο (ή μήπως υπάρχει και χαμηλότατο) σημείο του… πυθμένα.

Τι να πω… Μαλακώνω λίγο με την ονειρική μουσική της Ελένης Καραΐνδρου (από το θέμα για την ταινία το Βλέμμα του Οδυσσέα). Για όσους κάποια στιγμή βρήκαν κομμάτια της ψυχής τους σε κάποια από τις ταινίες του Θ. Αγγελόπουλου.

Τίτλοι Τέλους.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v