Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 26 2012

ΧΑ: Τεχνικά στοιχεία προς… εξέταση

Εντείνονται οι τοποθετήσεις στις μετοχές των Alpha-Eurobank μετά την έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της συμφωνίας συγχώνευσης των δύο ομίλων. Εύλογη η αντίδραση των δύο τίτλων και το παιχνίδι προεξόφλησης (κυρίως) των βραχυπρόθεσμων παικτών, καθώς εκτιμούν πως η ενίσχυση της αποτίμησης του νέου σχήματος διευκολύνει τις αναπόφευκτες διεργασίες κι εξελίξεις.

Με βάση την τρέχουσα τιμή, η χρηματιστηριακή αξία της Alpha Bank διαμορφώνεται στα 520 εκατ. ευρώ και της Eurobank σχεδόν στα 360, ενώ ο στόχος του 1 δισ. ευρώ δείχνει -από τεχνική πλευρά- εφικτός. Ειδικότερα, για τη μετοχή της Alpha Bank η ανοδική διάσπαση του κρίσιμου 0,82 ευρώ (σημειώθηκε στις 25/1) θα ενίσχυε τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Σε εξέλιξη όμως βρίσκεται και η προσπάθεια απεγκλωβισμού και στη μετοχή της Πειραιώς, που με το κλείσιμο της 25ης/1 έκανε ένα πρώτο δίπλωμα από τα ιστορικά ελάχιστα του 0,16 ευρώ, που σημειώθηκαν την 1η/11/2011.

Μετά το χθεσινό πακέτο (350 χιλιάδες μετοχές στα 3,05 ευρώ) στη μετοχή του Μυτιληναίου, φαίνεται πως ολοκληρώνεται ένας κύκλος αποχώρησης παικτών και αρχίζει νέος γύρος τοποθετήσεων από τα πολυετή χαμηλά επίπεδα. Τα 2,53 ευρώ που σημειώθηκαν στις 16/1 μπορεί να είναι ο πυθμένας του διορθωτικού κύκλου, όμως ακόμη μας λείπουν αρκετές τεχνικές ενδείξεις.

Προσώρας μεταφέρουμε την προσέγγιση του φίλου Παναγιώτη Μπ. τον οποίο και ευχαριστούμε για την συνδρομή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v