Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ευπάθεια του WhatsApp και οι πιθανοί στόχοι

Μικρός αριθμός χρηστών πιστεύεται πως αποτέλεσε στόχο των χάκερ που εκμεταλλεύτηκαν ένα κενό ασφαλείας στο δημοφιλές λογισμικό επικοινωνίας WhatsApp. Ποιοι εκτιμάται πως βρίσκονται πίσω από τις στοχευμένες επιθέσεις.

Μία ευπάθεια που εντοπίστηκε στο λογισμικό του WhatsApp αναγκάζει 1,5 δισ. χρήστες της υπηρεσίας να προχωρήσουν σε αναβάθμιση της εφαρμογής που χρησιμοποιούν στις φορητές τους συσκευές. Εξαιτίας της ευπάθειας ήταν δυνατή η εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού που θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στο μικρόφωνο και την κάμερα της συσκευής.

Το WhatsApp δηλώνει πως έχει αντιμετωπίσει το κενό ασφαλείας, ενώ δεν είναι σαφές πόσοι χρήστες έχουν βρεθεί στο στόχαστρο επιθέσεων. Πιστεύεται πως πίσω από το περιστατικό ασφαλείας βρίσκεται η ισραηλινή εταιρεία NSO Group, η οποία αναπτύσσει το κακόβουλο λογισμικό Pegasus που έχει εντοπιστεί σε iPhone και Android τηλέφωνα.

Εκτιμάται πως η επίθεση είχε ως στόχο μια νομική εταιρεία στη Βρετανία που δραστηριοποιείται στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αν και ο αριθμός των χρηστών που επηρεάστηκε από την ευπάθεια ήταν μικρός, έρευνα για την υπόθεση έχει διατάξει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

© The Financial Times Limited 2019. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v