Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς οι κλυδωνισμοί στις αγορές στέλνουν «σήμα» ύφεσης

Το εκρηκτικό μείγμα που αναγκάζει επενδυτές να αναζητήσουν ασφαλή καταφύγια όπως ο χρυσός και τα ομόλογα. Οι κινήσεις των κεντρικών τραπεζών και το ερώτημα για τη στάση που θα κρατήσει η FED καθώς φουντώνει η κόντρα ΗΠΑ-Κίνας.

Με το βλέμμα στην κόντρα ΗΠΑ – Κίνας και στα σημάδια φρεναρίσματος της παγκόσμιας οικονομίας κινούνται οι επενδυτές, όπως σημειώνει το παραπάνω βίντεο.

Οι ανησυχίες έχουν δημιουργήσει ζήτηση για «ασφαλή καταφύγια» με το χρυσό πάνω από τα 1.500 δολάρια η ουγκιά για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, ενώ η απόδοση του τρίμηνου αμερικανικού ομολόγου βρίσκεται πάνω από την αντίστοιχη του 10ετους, μια αντιστροφή καμπύλης που προηγείται της ύφεσης κάθε φορά που η οικονομία γύρισε σε αρνητικό έδαφος τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Οι κεντρικές τράπεζες σπεύδουν να κατεβάσουν τα επιτόκια. Αυτή την εβδομάδα κινήθηκαν αυτές σε Νέα Ζηλανδία, Ινδία και Ταϊλάνδη. Την ίδια στιγμή η μείωση της γερμανικής βιομηχανικής παραγωγής αυξάνει με τη σειρά της τους φόβους για ύφεση.

Μέσα σε όλα, οι FED δεν έχει δώσει ξεκάθαρο σήμα αναφορικά με τη δέσμευσή της να προχωρήσει σε περισσότερο διευκολυντική πολιτική και αυτό σε μια περίοδο που η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ – Κίνας φουντώνει…

© The Financial Times Limited 2019. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v