Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς οι Ουκρανοί υποκλέπτουν τις ρωσικές επικοινωνίες

Το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα και ο έλεγχός του αποδεικνύεται κρίσιμος παράγοντας στον ουκρανικό πόλεμο. Οι αδυναμίες του ρωσικού στρατού και τα κρυφά ατού των Ουκρανών.

Υπάρχει μια αθέατη πτυχή στον ουκρανικό πόλεμο η οποία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο πεδίο της μάχης. Η πτυχή αυτή είναι τα ραδιοσήματα. Δεν μπορείς να τα δεις ούτε να τα αγγίξεις, αλλά κρύβουν πολύτιμες πληροφορίες.

Τέτοια ραδιοκύματα φέρεται να χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός για τις επικοινωνίες του στο πεδίο της μάχης.

Η χρήση μη κρυπτογραφημένων μηνυμάτων από τους Ρώσους επιτρέπει στους Ουκρανούς να υποκλέπτουν τις συνομιλίες αυτές. Ομάδες εθελοντών εντοπίζουν ασυνήθιστα ραδιοκύματα, τα αποκωδικοποιούν, τα μοιράζονται με άλλους στο διαδίκτυο και μεταφράζουν τις συνομιλίες. 

Μέλη των ομάδων αυτών μιλούν στους Financial Times και αποκαλύπτουν τον εξοπλισμό, τις τακτικές και την τεχνογνωσία που χρησιμοποιούν στον «κρυφό» πόλεμο των ραδιοκυμάτων που μαίνεται στο ουκρανικό μέτωπο.  

© The Financial Times Limited 2022. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v