Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πήγασος: Σύσταση ”υπεραπόδοση” για 11 μετοχές

Σύσταση ”υπεραπόδοση” για 11 εισηγμένες υιοθετεί η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ σε ανάλυσή της με τίτλο ”Στρατηγική του τρίτου τριμήνου 2005”. Οι μετοχές είναι Μαΐλλης, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, Τράπεζα Πειραιώς, ΟΤΕ, Εθνική Τράπεζα, Intracom, Aστήρ, Inform Λύκος Ελινόιλ και ΓΕΚ.

Πήγασος: Σύσταση ”υπεραπόδοση” για 11 μετοχές
Σύσταση ”υπεραπόδοση” για 11 εισηγμένες υιοθετεί η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ σε ανάλυσή της με τίτλο ”Στρατηγική του τρίτου τριμήνου 2005” και με ημερομηνία 10 Αυγούστου.

Η σύσταση αφορά στις μετοχές: Μαΐλλης, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, Τράπεζα Πειραιώς, ΟΤΕ, Εθνική Τράπεζα, Intracom, Aστήρ, Inform Λύκος Ελινόιλ και ΓΕΚ.

Όπως επισημαίνει ο υπεύθυνος Επενδυτικής Στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, Μ. Χατζηδάκης, η αγορά έχει μπει στην πιο ενδιαφέρουσα φάση της ανοδικής κίνησης, καθώς η ρευστότητα διαχέεται σε περισσότερα χαρτιά και οι αποτιμήσεις στη μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση έχουν μεγάλα περιθώρια κάλυψης των θεμελιωδών αποκλίσεων.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ήρθε η ώρα να υπάρξει και κάποια ισορροπία μεταξύ διαθεσίμων και τοποθετήσεων, καθώς η αγορά δεν είναι πια φθηνή και μόνο ένας κύκλος συγχωνεύσεων θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προεξόφληση προσδοκιών στις τρέχουσες αποτιμήσεις.

Οι προϋποθέσεις για επιτάχυνση των κινήσεων συγκέντρωσης υπάρχουν, αναφέρεται στο report της Πήγασος. Αυτή τη φορά, όμως, οι ”παίκτες” δεν θα είναι μόνο από το εσωτερικό. Έχουμε μπει ήδη στη φάση των στρατηγικών συμμαχιών, εξαγορών και συγχωνεύσεων και όλα σχεδόν συναινούν στη διαμόρφωση ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για τέτοιου είδους κινήσεις, επισημαίνεται στο report.

Παράλληλα η ενεργοποίηση περισσότερων κωδικών που δραστηριοποιούνται σε μικρές κεφαλαιοποιήσεις έχει αυξήσει το ενδιαφέρον στην περιφέρεια όπου παρατηρούνται δειλές εισροές.

Ο κ. Χατζηδάκης παρατηρεί επίσης ότι οι τράπεζες και οι τηλεπικοινωνίες βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων: Οι συνθήκες ευνοούν τις προσεγγίσεις και την έναρξη εξελίξεων που θα αλλάξουν τον χάρτη. Η κατανομή των μεριδίων μπορεί να επιφυλάσσει εκπλήξεις ως προς τις ισορροπίες της επόμενης ημέρας.

Για τον τραπεζικό κλάδο, ειδικότερα, η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει ως κυριότερες επενδυτικές επιλογές την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς.

Σε ό,τι αφορά τον ΟΤΕ, επισημαίνεται ότι η αναζήτηση στρατηγικών στον όμιλο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Η Intracom από την άλλη μπορεί να αποτελέσει τον δεύτερο πόλο στις τηλεπικοινωνίες, συσπειρώνοντας γύρω της εναλλακτικούς και υπηρεσίες σε ανταγωνιστικό κόστος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v