Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BoE: Προειδοποιεί το Facebook για σκληρή εποπτεία του Libra

Προχωρώντας στην πιο ισχυρή μέχρι σήμερα δήλωση, όσον αφορά τα σχέδια του Facebook, η Τράπεζα της Αγγλίας δήλωσε ότι το Libra είχε τη δυνατότητα να είναι «συστημικά σημαντικό» και ότι πρέπει να ρυθμιστεί ως τέτοιο.

BoE: Προειδοποιεί το Facebook για σκληρή εποπτεία του Libra

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) έχει ενημερώσει το Facebook ότι τα σχέδιά του για το ψηφιακό νόμισμα Libra πρέπει να δεχθούν σκληρή εποπτεία, πριν από την κυκλοφορία του.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, προχωρώντας στην πιο ισχυρή μέχρι σήμερα δήλωση όσον αφορά τα σχέδια του Facebook, η BoE δήλωσε ότι το Libra είχε τη δυνατότητα να είναι «συστημικά σημαντικό» και ότι πρέπει να ρυθμιστεί ως τέτοιο.

Το ενδιαφέρον που προσελκύει το κοινωνικό δίκτυο και η δημοτικότητά του σε όλο τον κόσμο έχει κάνει τα σχέδιά του για κρυπτονόμισμα να προσελκύουν την προσοχή των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής, των ρυθμιστικών αρχών και των πολιτικών.

Το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής της BoE, που είναι υπεύθυνο για τον εντοπισμό και την άμβλυνση των απειλών στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα του Ηνωμένου Βασιλείου, δεσμεύτηκε ότι οι ρυθμιστικές αρχές θα εξετάσουν τις πραγματικές λειτουργίες του Libra και άλλων εταιρειών πληρωμών και θα επιδιώξει να εφαρμόσει παραδοσιακούς κανονισμούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v