Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόσο μακριά είναι η αγορά Bitcoin μέσω... e-mail

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου οι χρήστες θα διακινούν τα Bitcoin τους από το e-mail τους, καθώς κάθε e-mail διεύθυνση θα συνδέεται με ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Το σχέδιο της Coinbase και οι «τρύπες».

Πόσο μακριά είναι η αγορά Bitcoin μέσω... e-mail

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Ένα βασικό πρόβλημα που ευθύνεται για την εξάπλωση και υιοθέτηση του Bitcoin, είναι η δυσκολία που έχει όσο αφορά την απόκτηση και φύλαξη του. Όχι πως είναι ανυπέρβλητα δύσκολο. Στα σεμινάρια που έχουμε ξεκινήσει στο euro2day.gr, μέσα σε λίγη ώρα όλοι γίνονται «τσακάλια». Ωστόσο είναι σίγουρα διαφορετικό από τον τρόπο που γνωρίζουμε και μεταχειριζόμαστε τα ευρώ ή οποιοδήποτε άλλο συμβατικό νόμισμα.

Παλαιότερα μάλιστα ήταν ακόμα πιο δύσκολο. Όπως ακριβώς έγινε και με το Internet. Ακόμα και η αποστολή ενός e-mail, που σήμερα χρησιμοποιείται ακόμα και από τον πιο άσχετο γύρω από την πληροφορική, στην αρχή δεν ήταν τόσο απλό και εύκολο. Και εδώ βρίσκεται η μεγάλη επενδυτική ευκαιρία. Γιατί όταν (και αν) γίνει πολύ προσιτό και μπορούν να το χρησιμοποιούν όλοι, τότε η τιμή του Bitcoin θα βρεθεί… στην στρατόσφαιρα.

Το πότε θα γίνει αυτό, ίσως είναι πολύ πιο σύντομα από όσο υποπτεύονται και οι πλέον αισιόδοξοι. Χθεσινά δημοσιεύματα από αμερικάνικα ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coinbase, ο Brian Armstrong, έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την αρμόδια υπηρεσία των ΗΠΑ, για μια ιδέα που είχε υποβληθεί από το 2015.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, περιγράφει ένα καινοτόμο σύστημα όπου οι χρήστες θα διακινούν τα Bitcoin τους από το e-mail τους, καθώς κάθε e-mail διεύθυνση θα συνδέεται με ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Το μεγάλο μειονέκτημα είναι πως η επιβεβαίωση της συναλλαγής θα διαρκεί 48 ώρες. Πολύ περισσότερο από τα λίγα λεπτά που διαρκεί σήμερα.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αναφέρει πως το σύστημα δουλεύει μόνο με Bitcoin, αλλά δεν είναι απίθανο να μπορεί αν επεκταθεί και στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα. Οι χρήστες δεν θα χρειάζονται καν να αλλάξουν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εάν δεν το επιθυμούν. Επίσης το σχέδιο προβλέπει οι ενδιαφερόμενοι να έχουν συνδεμένο στο e-mail τους ένα συνηθισμένο τραπεζικό λογαριασμό, που να περιέχει δολάρια ή ευρώ ή οποιοδήποτε νόμισμα.

Αν τελικά γίνει κάτι τέτοιο, θα προκαλέσει μια πραγματική επανάσταση στον τρόπο που κάνουμε τις συναλλαγές μας. Φαίνεται απίθανο ένα τέτοιο σενάριο; Όχι και τόσο, καθώς υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης. Το Bitcoin βρίσκεται στην αντίστοιχη αρχική φάση του Internet. Τι έκανε το Internet από την περίοδο του dial up; Προχώρησε. Γιατί λοιπόν να μην υποθέσουμε πως τα παράπονα που υπάρχουν για το blockchain, δεν θα επιλυθούν; Γιατί μένουμε στο σήμερα, λες και θα σταματήσει εδώ η εξέλιξη τους;

Όσοι ισχυρίζονται κάτι τέτοιο, είναι φανερό πως παραγνωρίζουν τον δυναμικό χαρακτήρα του Bitcoin. Την ικανότητα του να εξελίσσεται, δεν είναι μια στατική τεχνολογία. Κανείς δεν έχει ιδέα τι αλλαγές θα υπάρξουν στην αγορά των κρυπτονομισμάτων τα επόμενα χρόνια. Το πιθανότερο είναι να αλλάξει τόσο δραματικά που να μην την αναγνωρίζουμε.

Το Internet μερικά χρονάκια πιο πίσω ήταν μόνο για σπασίκλες. Έντρομοι όσοι ακούγανε για αυτό πρώτη φορά, φοβήθηκαν πως θα χρησιμοποιείται από διεστραμμένους για να διακινούν παιδική πορνογραφία ή οι εγκληματίες και οι τρομοκράτες για να επικοινωνούν μεταξύ τους. Και ξαφνικά άρχισαν να βλέπουν χαριτωμένα μωράκια και σκυλάκια να παίζουν από το Youtube, να τους δίνεται η δυνατότητα να αγοράζουν βιβλία ή gadgets από άλλες χώρες, να επικοινωνούν με τους φίλους που είχε χάσει από το σχολείο.

Όχι πολύ μακριά, το 1995 οι περισσότεροι αμφέβαλαν πως το Internet τελικά θα εξαπλωθεί. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξη του μέχρι σήμερα. Ισχυριζόντουσαν πως δεν υπάρχουν αρκετοί με δεξιότητες στον προγραμματισμό, ότι θα μπλοκάρει αν κυκλοφορούν πολλά e-mails, ότι δεν μπορούμε να δούμε βίντεο. Ωστόσο μια τεχνολογία ποτέ δεν αποτυγχάνει όταν υπάρχει ζήτηση. Αποτυγχάνει μόνο από έλλειψη ενδιαφέροντος. Όσο υπάρχει ζήτηση, οι λύσεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, βρίσκονται.

Σαν να μην έφταναν αυτά, είχαμε χθες νέο ρεκόρ σε όγκο συμβολαίων από την Bakkt! Για τους καινούργιους αναγνώστες της στήλης να τους ενημερώσουμε πως αυτό αποτελεί ένδειξη για το αυξανόμενο ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών, καθώς η εκκαθάριση δεν γίνεται σε δολάρια, αλλά σε Bitcoin.



Στο άμεσο μέλλον δεν μπορούμε να ξέρουμε προς τα πού θα κατευθυνθεί η τιμή του Bitcoin. Είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες. Εκεί όμως που αυξάνονται δραματικά να κινηθούν προς τα πάνω, είναι στο απώτερο μέλλον.

Για κάθε άνθρωπο αντιστοιχούν μόλις 0,003 Bitcoin. Πως βγαίνει αυτό το 0,003; Επειδή θα κατασκευαστούν μόλις 21 εκατομμύρια Bitcoin και ο πληθυσμός είναι 7,5 δισεκατομμύρια. Αν κατέχεις πάνω από το αυτό που σήμερα αξίζει μόλις 20€, θα είσαι πάνω από τον μέσο όρο. Στον πλανήτη υπάρχει απεριόριστη προσφορά σε νομίσματα χωρίς αντίκρισμα (fiat) που η προσφορά από τις Κεντρικές Τράπεζες είναι χωρίς όριο, ενώ τα Bitcoin έχουν περιορισμένη και αυστηρά καθορισμένη προσφορά.

Ίσως αυτή η συγκυρία αποτελεί την τελευταία ευκαιρία να τοποθετηθούν και οι τελευταίοι διστακτικοί, πριν ξεκινήσει για τα καλά την πορεία του προς το… φεγγάρι, όπως χαρακτηριστικά λένε στον χώρο των crypto.

Όπως και να έχει, είτε η πορεία του Bitcoin είναι προς το φεγγάρι, είτε χαθεί στο βάθος του ωκεανού, προβλέπεται συναρπαστική.

Σεμινάρια

Για τον Δεκέμβρη έχουν εξαντληθεί όλες οι θέσεις. Θα ξεκινήσει νέος κύκλος από τον Ιανουάριο και μπορείτε από σήμερα να δηλώσετε συμμετοχή, επιλέγοντας ημερομηνία στο https://www.media2day.gr/seminars. Τα σεμινάρια θα γίνονται κάθε εβδομάδα, Δευτέρα και Πέμπτη, σε ολιγομελή γκρουπ 7 ατόμων.
Σας δείχνουμε πώς μπορείτε να αγοράσετε Bitcoin ή οποιοδήποτε άλλο κρυπτονόμισμα, με τον φτηνότερο και ασφαλέστερο τρόπο. Τελειώνοντας θα έχετε αποκτήσει ένα συμβολικό ποσό από τα πρώτα σας κρυπτονομίσματα. Αν δεν προλάβετε να κλείσετε θέση και ενδιαφέρεστε να λάβετε ειδοποίηση για τον επόμενο κύκλο σεμιναρίων ή είστε εκτός Αθηνών, παρακαλούμε στείλτε ένα e-mail στο [email protected], γράφοντας το όνομά σας και ένα κινητό τηλέφωνο.

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v