Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Chainlink και ο ρόλος των Oracle services

Η κυριαρχία του στο πρώτο κύμα των DeFi εφαρμογών που έγιναν για το Ethereum και το αδύνατο σημείο. Γιατί αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από νεότερες εφαρμογές.

Το Chainlink και ο ρόλος των Oracle services

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

To Chainlink είναι το πρώτο και πιο διαδεδομένο Oracle service. Πολλές αποκεντρωμένες εφαρμογές έχουν ανάγκη να διαβάσουν δεδομένα εκτός του blockchain. Επειδή δε μπορούν να εμπιστευτούν ένα μοναδικό πάροχο δεδομένο, έχουν ανάγκη από ένα μεσάζοντα που θα αναλάβει να διαβάσει τα δεδομένα από διαφορετικές πηγές και έτσι να παρέχει όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστα δεδομένα στις αποκεντρωμένες εφαρμογές. Αυτός είναι ο ρόλος των Oracle services.

To Chainlink κυριάρχησε στο πρώτο κύμα των DeFi εφαρμογών που φτιάχτηκαν πάνω από το Ethereum, ενώ έχει πετύχει και σημαντικές συνεργασίες με κεντρικοποιημένες εφαρμογές εντός και εκτός του χώρου των κρυπτονομισμάτων.

Ένα σημαντικό κομμάτι της λειτουργίας του δεν είναι αποκεντρωμένο αφού ελέγχεται από την εταιρία Chainlink. Σ' αυτή την αδυναμία πατούν νεότερα Oracle services (π.χ. το Band protocol και το API3) που προσφέρουν αποκεντρωμένες υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v