Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ινδία σχεδιάζει απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων

Το νομοσχέδιο προβλέπει την απαγόρευση όλων των ιδιωτικών κρυπτονομισμάτων εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις για την προώθηση της τεχνολογίας που χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα.

Η Ινδία σχεδιάζει απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

H ινδική κυβέρνηση επιδιώκει να απαγορεύσει την πλειονότητα των κρυπτονομισμάτων με νομοσχέδιο το οποίο κατέθεσε στο κοινοβούλιο. 

Το νομοσχέδιο, το οποίο έχει σαν στόχο να παράσχει ένα πλαίσιο για ένα ψηφιακό νόμισμα από την κεντρική τράπεζα της Ινδίας, προβλέπει την απαγόρευση όλων των ιδιωτικών κρυπτονομισμάτων εκτός «από συγκεκριμένες εξαιρέσεις για την προώθηση της τεχνολογίας που χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα και τη χρήση της».

Το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο στις 29 Νοεμβρίου.

Το περιεχόμενο του νομοσχεδίου δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, ανέφεραν πηγές στο Bloomberg. Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι το 2018 η Ινδία απαγόρευσε ουσιαστικά τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση τον Μάρτιο του 2020. Τους τελευταίους μήνες, έχουν υπάρξει εκκλήσεις για την επιβολή πιο αυστηρών κανόνων για τις συναλλαγές με ψηφιακά νομίσματα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v