Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπούλινγκ σε γυναίκες ευρωβουλευτές από crypto-lobby

Σεξιστικού και ρατσιστικού επιθέσεις δέχονται οι ευρωβουλεύτριες που πρωτοστάτησαν στη νομοθεσία για τη διαφάνεια στα κρυπτονομίσματα. Καταδικάζουν τις επιθέσεις επώνυμοι παράγοντες των crypto.

Μπούλινγκ σε γυναίκες ευρωβουλευτές από crypto-lobby

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Πλημμύρα σεξιστικών, ρατσιστικών και προσβλητικών μηνυμάτων από διαδικτυακά τρολ αντιμετωπίζουν ευρωβουλευτές αφού εγκρίθηκαν την περασμένη εβδομάδα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι τροπολογίες για την αυστηρότερη εποπτεία της αγοράς crypto. Tο κύριο βάρος των επιθέσεων δέχονται δύο γυναίκες, κλασικά - γράφει το Politico.

Το λόμπι των κρυπτονομισμάτων υποχρεώθηκε να καταδικάσει τις επιθέσεις, παρά τις αντιρρήσεις του για τη νέα νομοθεσία.

«Λυπούμαστε βαθύτατα για τις προσωπικές επιθέσεις», γράφει η European Crypto Initiative (EUCI) και οι τρεις συνιδρυτές της, Simon Polrot, Marina Markežič και Florian Gatz. «Θέλουμε να δώσουμε το παράδειγμα εκ μέρους των πολλών καλοπροαίρετων παραγόντων κρυπτογράφησης, να αναλάβουμε την ευθύνη για τη συμπεριφορά αυτής της κοινότητας και να καθορίσουμε σαφείς κατευθυντήριες γραμμές για το πώς πιστεύουμε ότι πρέπει να διεξαχθεί μια εποικοδομητική και σεβαστή συζήτηση».

Το Blockchain for Europe καταδίκασε επίσης γράφοντας ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για λεκτικές επιθέσεις».

Στο στόχαστρο των διαδικτυακών τρολ βρέθηκαν οι δύο γυναίκες που ηγήθηκαν της προσπάθειας: η Βελγίδα Assita Kanko των Συντηρητικών και η Γαλλίδα Aurore Lalucq των Σοσιαλιστών.

Οι ευρωπαϊκές τροπολογίες προβλέπουν την ανάπτυξη αυστηρών ελέγχων για την αγορά κρυπτονομισμάτων με σκοπό την πρόληψη του ξεπλύματος χρήματος, απαιτώντας από τις εταιρείες να ελέγχουν ποιος στέλνει και λαμβάνει κρυπτογραφημένα κεφάλαια οποιουδήποτε ποσού.

Οι ευρωβουλευτές υποστηρίζουν ότι απαιτούνται αυστηρότεροι έλεγχοι για να σταματήσουν εγκληματικές δράσεις που εκμεταλλεύονται την ανωνυμία της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, οι υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων αντιτείνουν ότι οι αλλαγές αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

Η EUCI και το Blockchain for Europe λένε ότι δεν θέλουν οι διαδικτυακές επιθέσεις να επιδεινώσουν τις σχέσεις τους με τους νομοθέτες στις Βρυξέλλες, ειδικά δεδομένων των ανησυχιών που τρέφουν για τις τροπολογίες του Κοινοβουλίου.

Ο Ολλανδός ευρωβουλευτής Paul Tang, που τον αποκάλεσαν Ναζί, είπε για την επίθεση: «Βλάπτει τη φήμη της βιομηχανίας κρυπτογράφησης, η οποία δεν είναι ήδη σε καλή κατάσταση. Είναι σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι ήταν ο χρηματοπιστωτικός τομέας το 2007, λίγο πριν την κρίση. Είναι αδιαφανής και πολλοί στην κοινότητα ενεργούν σαν μέλη μιας αίρεσης που δεν τους ενδιαφέρει η υπόλοιπη κοινωνία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v