Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτι φαίνεται να αλλάζει στην συμπεριφορά του Bitcoin

Τα σινιάλα από την πορεία του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος και τα σενάρια αναστροφής στην αγορά crypto. Ποιο νόμισμα καταγράφει τις υψηλότερες επιδόσεις το τελευταίο δεκαήμερο.

Κάτι φαίνεται να αλλάζει στην συμπεριφορά του Bitcoin

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Ανοδικά συνεχίζει να κινείται η αγορά των crypto. Από την αρχή της εβδομάδας είχαν διαφανεί θετικές προσδοκίες, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν χθες το βράδυ με τις δηλώσεις του επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, στην ομιλία του στο Ινστιτούτο Brookings. Το μήνυμα από τον Πάουελ ήταν πως παρόλο που δεν εγκαταλείπεται ο στόχος της τιθάσευσης του πληθωρισμού, θα συνεχίσουν να αυξάνουν τα επιτόκια και το 2023 αλλά με πιθανότατα μικρότερο ρυθμό.

Οι επενδυτές ποντάρουν σε αυτό το ενδεχόμενο, καθώς τα τελευταία στοιχεία της αμερικάνικης οικονομίας που βγήκαν στην δημοσιότητα είναι ενθαρρυντικά. Τόσο στον τομέα της ανεργίας όσο και του ΑΕΠ, του οποίου η αναθεώρηση το βρήκε μεγαλύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις. Μάλιστα τα στοιχεία από την beige book, δηλαδή την σύνοψη της οικονομικής κατάστασης που εκδίδει η Fed 8 φορές τον χρόνο, δείχνει την οικονομική δραστηριότητα ελαφρά ανοδική. Με άλλα λόγια, όλα τα νέα κλίνουν την πλάστιγγα προς το σενάριο του χαμηλότερου ρυθμού αύξησης των επιτοκίων.

Ίσως ήρθε η στιγμή να αφήσουμε πίσω τις παρεμβάσεις της Fed και να επικεντρωθούμε στα μακροοικονομικά δεδομένα. Να αφεθεί η αγορά να λειτουργήσει μόνη της, χωρίς να χειραγωγείται τόσο απροκάλυπτα. Αν και δεν είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για κάτι τέτοιο. Η ομιλία κάθε διοικητή της Fed, οι λέξεις που χρησιμοποιεί, ακόμα και η έκφραση του προσώπου του, εδώ και πάνω από 20 χρόνια παίζουν σημαντικότερο ρόλο από οποιοδήποτε οικονομικό στοιχείο.

Η αγορά των crypto

Η αλλαγή του κλίματος αποτυπώνεται στην πορεία της τιμής του Bitcoin. Όπως παρατηρούμε στο 4ωρο διάγραμμα, η κλίση έχει μετατραπεί σε ανοδική. Τα μπλε βελάκια μας δείχνουν πως όχι μόνο έχουμε υψηλότερο χαμηλό, αλλά και υψηλότερες κορυφές. Για την ώρα το κυριότερο κρυπτονόμισμα έχει σταθεροποιηθεί στις 17.000 δολάρια.

Το Ethereum, το δεύτερο σε αξία ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο, έχει παρόμοια εικόνα, μόνο που αναπήδησε ακόμα περισσότερο. Το τελευταίο δεκαήμερο έχει αυξηθεί κατά 22% και διαπραγματεύεται πλέον στα 1.280 δολάρια. Ακόμα πιο ενθαρρυντικό για το Ethereum είναι πως το χαμηλό στις 21 Νοεμβρίου δεν έπεσε πιο κάτω από το προηγούμενο πυθμένα στις 9 Νοεμβρίου. Κάτι που μας δείχνει πως οι αγοραστές δείχνουν αποφασισμένοι, παρόλο που ο χάκερ της FTX πουλάει πολλά ETH.

Ανάλογη πορεία έχουν τα περισσότερα από τα κυριότερα κρυπτονομίσματα. Την μεγαλύτερη απόδοση το τελευταίο δεκαήμερο, την σημείωσε το Dogecoin! Συγκεκριμένα ανέβηκε 54%, με την τάση να είναι εμφανώς ανοδική, όπως παρατηρούμε στο 4ωρο διάγραμμα

Τέλος, κάτι που αλιεύσαμε στο Twitter. Το παρακάτω διάγραμμα μας δείχνει την πορεία που είχε η τιμή του Bitcoin, ξεχωρίζοντας με πορτοκαλί φόντο την περίοδο όπου διήρκησε το 64% του χρόνου μέχρι το επόμενο halving. Ίσως από σύμπτωση, ίσως εξαιτίας της προσδοκίας της μείωσης του ρυθμού παραγωγής νέων Bitcoin, τότε ήταν που σημειώθηκε ο πάτος. Λέτε να συμβεί και τώρα; 

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» από το https://www.media2day.gr/seminars

Για τους αναγνώστες του Εuro2day.gr και μετά τη νέα συνεργασία που πραγματοποιήσαμε με το ανταλλακτήριο Binance, ισχύει μια ειδική προσφορά. Όσοι γράφονται ως νέοι πελάτες, με αυτό το λινκ https://accounts.binance.com/en/register?ref=39576698, μετά την πρώτη τους αγοραπωλησία θα λάβουν μπόνους 50 δολαρίων και άλλα προνόμια.


* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v