Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MLS: Ανακοίνωση

Η MLS Innovation ανακοινώνει την κυκλοφορία του MAIC smart speaker. Το έξυπνο ηχείο έρχεται να προστεθεί στη λίστα των συσκευών στις οποίες είναι διαθέσιμη η MAIC και να επεκτείνει το οικοσύστημα της πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης και αναγνώρισης φωνής της εταιρίας.

Το MAIC smart speaker, μια κομψή επιτραπέζια συσκευή με δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου υψηλής έντασης αλλά και εξαιρετικής ποιότητας, διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά μιας συσκευής με ψηφιακή βοηθό. Μπορεί, μεταξύ άλλων, να παίξει μουσική όλων των ειδών και ραδιόφωνα από όλο τον κόσμο, να ενημερώσει για τον καιρό, να κρατήσει υπενθυμίσεις, να δώσει συμβουλές για μαγειρική, να πει ανέκδοτα ή παραμύθια, να διαχειριστεί τις συσκευές σε ένα έξυπνο σπίτι. Τα χαρακτηριστικά αυτά εμπλουτίζονται συνεχώς καθώς η MAIC αποτελεί μια δυναμική πλατφόρμα η οποία αναβαθμίζεται με νέες δεξιότητες και ευφυΐα.

Η MAIC χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής, όπως αναγνώριση φωνής σε πραγματικό χρόνο (ASR), επεξεργασία φυσικής γλώσσας (Natural Language Processing), μηχανική μάθηση, υπολογιστική γλωσσολογία, αυτόματη  μετατροπή φωνής σε κείμενο (TTS) και αρκετές ακόμη εξειδικευμένες τεχνολογίες.

Καθώς η επικοινωνία με τη MAIC είναι πολύ κοντά στην καθημερινή επικοινωνία με έναν συνομιλητή στα Ελληνικά, η συσκευή απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, ακόμα και σε ανθρώπους που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία. Λειτουργεί πανεύκολα σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού υπάρχει πρόσβαση σε ρεύμα και WiFi.

Με το έξυπνο ηχείο στην προσιτή τιμή των 69,90€, η MLS φιλοδοξεί να κάνει τη MAIC διαθέσιμη σε πολύ περισσότερα σπίτια τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις υπόλοιπες χώρες στις οποίες η πλατφόρμα της ψηφιακής βοηθού είναι ήδη διαθέσιμη. Σύμφωνα με τελευταία έρευνα από τις εταιρίες NPR και Edison Research, 60 εκατομμύρια νοικοκυριά  στις ΗΠΑ διαθέτουν κατά μέσο όρο 2,6 smart speakers (ανά νοικοκυριό), με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 156 εκατομμύρια συσκευές.

Το MAIC smart speaker αναμένεται να είναι διαθέσιμο στους καταναλωτές στα τέλη Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v