Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CENERGY: Νέο συμβόλαιο για την Hellenic Cables

Η Cenergy Holdings ανακοινώνει ότι η θυγατρική της, Hellenic Cables, ανέλαβε την προμήθεια interarray καλωδίων 66 kV και εξαρτημάτων για το θαλάσσιο αιολικό πάρκο Seagreen.

Η Hellenic Cables, ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές υποβρύχιων καλωδιακών συστημάτων, εξασφάλισε σύμβαση από τη Seaway 7, την επιχειρηματική μονάδα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Subsea 7, για τηn προμήθεια καλωδίων inter-array 66 kV και των συναφών εξαρτημάτων στο θαλάσσιο αιολικό πάρκο Seagreen.

Το θαλάσσιο αιολικό πάρκο Seagreen είναι ένα έργο ισχύος 1.075 MW, που βρίσκεται 27 χλμ. από την ακτή Angus στο Firth of Forth στα ανοικτά της Σκωτίας. Θα αναπτυχθεί και θα λειτουργήσει από την Seagreen Wind Energy Limited και όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του, θα είναι το μεγαλύτερο αιολικό έργο στην Σκωτία και εκτιμάται ότι θα παρέχει καθαρή ενέργεια σε περίπου 1 εκατομμύριο νοικοκυριά.

Η SSE Renewables πρόσφατα ανακοίνωσε την τελική επενδυτική απόφαση (FID) για την πρώτη φάση του Seagreen, ταυτόχρονα με την συμφωνία πώλησης μεριδίου 51 % του Seagreen 1 στην πετρελαϊκή εταιρία Total SA. Σύμφωνα με τη σύμβαση, η Hellenic Cables αναλαμβάνει τον σχεδιασμό, την παραγωγή, τις δοκιμές και την προμήθεια περίπου 320 χλμ. inter-array καλωδίων 66 kV με μόνωση XLPE καθώς και την προμήθεια των σχετικών εξαρτημάτων.

Τα καλώδια θα παραχθούν στην καθετοποιημένη και υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής υποβρυχίων καλωδίων της εταιρείας στην Κόρινθο. Η παράδοση προγραμματίζεται έως τις αρχές του 2022. H Seagreen Wind Energy Limited ανέθεσε στη Seaway 7 τη σύμβαση για τη μελέτη, προμήθεια, κατασκευή και εγκατάσταση (EPCI) των θεμελίων και των inter-array καλωδίων του θαλάσσιου αιολικού πάρκου Seagreen 1.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v