Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ανακοίνωση


 ΑΚΤΩΡ: Ολοκλήρωση ενδιάμεσης χρηματοδότησης ύψους €50εκ μέσω έκδοσης ομολογιακού δανείου


Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία»), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου & Συμβουλίου και του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι η θυγατρική της εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ ολοκλήρωσε με επιτυχία έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους €50 εκατ. (“Bridge Financing”). Διοργανωτής της έκδοσης ήταν η τράπεζα Eurobank Α.Ε.. Η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνθηκε σε ελληνικές τράπεζες και στους μεγαλύτερους μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Στην κάλυψη συμμετέχουν οι: Reggeborgh Invest BV, Optima Bank ΑΕ, Eurobank Α.Ε. και Εθνική Τράπεζα Α.Ε..

Σημειώνεται ότι στις 22.04.2021 εγκρίθηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ η Αύξηση του Μετοχικού της Κεφαλαίου («ΑΜΚ») με μετρητά, υπέρ των παλαιών μετόχων, με συνολικά προς άντληση κεφάλαια που θα ανέλθουν μέχρι του ποσού €120,5 εκατ. Από αυτά, τα €100 εκατ. περίπου, θα διοχετευθούν στην ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, η οποία θα τα αντλήσει μέσω ισόποσης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, κυρίως για την κάλυψη υποχρεώσεών της από δραστηριότητες του εξωτερικού και υποχρεώσεών της στην ελληνική αγορά, καθώς και για την ενίσχυση κεφαλαίου κίνησης με στόχο την ομαλή εκτέλεση υφιστάμενων έργων αλλά και την ενεργητική διεκδίκηση νεών κατασκευαστικών έργων.

Με το Bridge Financing υποστηρίζονται οι χρηματοδοτικές ανάγκες της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, η διάρκεια του οποίου είναι βραχυπρόθεσμη και η αποπληρωμή του θα λάβει χώρα με το προϊόν της ΑΜΚ της ΑΚΤΩΡ ATE, μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, όπως προαναφέρθηκε. Με τη χρηματοδότηση αυτή διασφαλίζεται η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ.

 

 

Κηφισιά, 17 Μαΐου 2021

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v