Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Μ.Α.Ε. ΧΡΗΜΑΤ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Μ.Α.Ε. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ: Προβολή του από 22.10.2019 Κοινού Πράσινου Ομολογιακού Δανείου, στην ειδική πληροφοριακή ενότητα «ATHEX BONDS GREENet» του Χρηματιστηρίου Αθηνών

 

Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Μ.Α.Ε. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ, με εγγυήτρια την «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», εξέδωσε Κοινό Ομολογιακό Δάνειο και έλαβε την πιστοποίηση «Certified Climate Bond», με την ονομασία «ΤΕΝΕΡΓΧΟ2»,  συνολικού ποσού Ευρώ 150 εκατ., διάρκειας επτά (7) ετών, διαιρούμενου σε 150.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες ομολογίες με ονομαστική αξία Ευρώ 1,000 εκάστη, με μονάδα διαπραγμάτευσης μία (1) ομολογία και επιτόκιο 2,60% ετησίως, το οποίο εκδόθηκε στις 22.10.2019 και από τις 23.10.2019 έχει εισαχθεί και διαπραγματεύεται στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Με την από 24.09.2019 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εκδότριας, αποφασίστηκε η Έκδοση, η Εισαγωγή και εξειδικεύθηκαν οι όροι του κοινού ομολογιακού δανείου και με την από 25.09.2019 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εγγυήτριας αποφασίσθηκε η παροχή εγγύησης υπέρ της Εκδότριας για το ΚΟΔ.

Το ΚΟΔ έχει υποβληθεί σε επαλήθευση πριν την έκδοση (pre-issuance verification) σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Climate Bond Standard (version 2.1) και σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο Εργασιών Διασφάλισης 3000, «Έργα Διασφάλισης Πέραν Ελέγχου ή Επισκόπησης Ιστορικής Οικονομικής Πληροφόρησης» («ISAE 3000 (revised)») από την εταιρεία EΡΝΣΤ & ΓΙΑΝΓΚ (ΕΛΛΑΣ) Ορκωτοί Ελεγκτές-Λογιστές Α.E., η έκθεση της οποίας βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Εταιρείας http://www.ternaenergy-finance.gr/images/documents/news/gr/TERNA_ENERGY_Pre-issuance-Assurance-Report_GR.pdf, και έλαβε την πιστοποίηση Certified Climate Bond από τον οργανισμό Climate Bonds Initiative[1]. Τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη για την επαλήθευση ενός ομολόγου πριν την έκδοση (pre-issuance verification) περιέχονται στις σελίδες 6 και 7 του Climate Bond Standard (version 2.1) και είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα https://www.climatebonds.net/.

Τα εφαρμοστέα κριτήρια έχουν καθοριστεί από τον οργανισμό Climate Bonds Initiative και είναι τα εξής:

  • Απαιτήσεις «πριν την έκδοση» (pre-issuance requirements) του Προτύπου Climate Bonds Standard (έκδοση 2.1),
  • Κριτήρια τήρησης προϋποθέσεων (eligibility criteria) του Προτύπου Climate Bonds Standard για τον κλάδο παραγωγής αιολικής ενέργειας.

Η διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων γίνεται σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο Ενημερωτικό Δελτίο και το ΚΟΔ βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης της επαλήθευσης μετά την έκδοση (post-issuance verification), σύμφωνα και με τις αντίστοιχες απαιτήσεις του Climate Bond Standard (version 2.1) η οποία θα ολοκληρωθεί εντός του Α' Εξαμήνου του 2022.

Για λόγους διαφάνειας και ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, η Εταιρεία δημοσιεύει σε εξαμηνιαία βάση μαζί με την Οικονομική Έκθεση, Έκθεση Διάθεσης Αντληθέντων Κεφαλαίων ο οποίος πιστοποιείται από τον τακτικό ορκωτό ελεγκτή της. Η ανωτέρω δημοσίευση θα πραγματοποιείται μέχρι την ολοκλήρωση της διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων του ΚΟΔ.

Έγγραφα στη Διάθεση του Επενδυτικού Κοινού – http://www.ternaenergy-finance.gr/index.php/el/enimerosi-ependyton/koino-omologiako-daneio-2019

Η Εταιρεία θα παρέχει στο Χ.Α. ακριβείς και πλήρεις πληροφορίες για το χαρακτηρισμό του ομολόγου ως Green Bond, καθώς και για οποιοδήποτε μελλοντικό γεγονός που δύναται να έχει δυσμενή επίδραση σε αυτό.

 

[1] Ο οργανισμός Climate Bonds Initiative (CBI) είναι ένας διεθνής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος αποσκοπεί στη διασφάλιση ότι τα κεφάλαια που αντλούνται μέσω των πιστοποιημένων ομολογιακών εκδόσεων διατίθενται σε «πράσινα» έργα. Η εκπλήρωση του ανωτέρου σκοπού διασφαλίζεται από τον CBI με τη θέσπιση δικών του προτύπων πιστοποίησης των ομολογιακών δανείων καθώς και με την καθιέρωση κριτηρίων πιστοποίησης, ανά κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v