Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

LOGISMOS: Προαναγγελία γενικής συνέλευσης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας με την επωνυμία «Logismos ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ A.E.» - ΑΡ. ΓΕΜΗ 57434604000 και διακριτικό τίτλο Logismos α.ε. με έδρα την Πυλαία Θεσσαλονίκης, μετά από απόφασή του, προσκαλεί τους κ.κ. μετόχους αυτής σε Τακτική Γενική Συνέλευση την 29η Ιουλίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14.00 στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας στην ΒΕΠΕ Τεχνόπολη Θεσσαλονίκη, 9ο χλμ. Οδού Θεσσαλονίκης-Θέρμης, με σκοπό να λάβουν αποφάσεις στα κατωτέρω θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Υποβολή και έγκριση των χρηματοοικονομικών καταστάσεων της εταιρείας, των εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και του πιστοποιητικού του ανεξάρτητου ορκωτού ελεγκτή  για τη χρήση 1/1/2019 μέχρι 31/12/2019.
  2. Έγκριση κατά το άρθρο 108 του Ν.4548/2018 της συνολικής διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου για την χρήση 2019 και απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των ορκωτών ελεγκτών από κάθε ευθύνη.
  3. Εκλογή Ορκωτών Ελεγκτών για τη χρήση 2020 και καθορισμός της αμοιβής τους.
  4. Έγκριση για τη χρήση 2019 συμβάσεων για απασχόληση μετόχων και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου επ' αμοιβή και προέγκριση αμοιβών των μελών αυτών για την χρήση 2020.
  5. Έγκριση Έκθεσης Αποδοχών σύμφωνα με το άρθρο 112 του ν. 4548/2018.
  6. Έγκριση απόκτησης από την Εταιρεία ιδίων μετοχών και διακράτησής τους για μελλοντική χρήση ως μέσον πληρωμής με σκοπό την αγορά μετοχών άλλης εταιρείας.
  7. Διάφορες ανακοινώσεις.


Δικαίωμα Συμμετοχής

Στη γενική συνέλευση εταιρείας δικαιούται να συμμετέχει και να ψηφίζει κάθε μέτοχος σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4548/2018.. Η άσκηση των εν λόγω δικαιωμάτων δεν προϋποθέτει τη δέσμευση των μετοχών του δικαιούχου ούτε την τήρηση άλλης ανάλογης διαδικασίας, η οποία περιορίζει τη δυνατότητα πώλησης και μεταβίβασης αυτών κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην ημερομηνία καταγραφής (έναρξη της πέμπτης ημέρας πριν από την ημέρα συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης δηλ. της 24ης Ιουλίου 2020), και στην οικεία γενική συνέλευση. Ο κάθε μέτοχος μπορεί να συμμετέχει στη γενική συνέλευση και να ψηφίσει είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω αντιπροσώπων.

Διαδικασία Συμμετοχής

Οι Μέτοχοι οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στην Γενική Συνέλευση, σύμφωνα προς τον Νόμο και το Καταστατικό της Εταιρείας, πρέπει να καταθέσουν στα Γραφεία της Εταιρείας τρεις (3) τουλάχιστον ημέρες πριν από την συνεδρίαση της Γενικής Συνελεύσεως και όχι αργότερα από την 26η Ιουλίου 2020, έγγραφη βεβαίωση ή ηλεκτρονική πιστοποίηση ότι κατέχουν την ιδιότητα του μετόχου κατά την έναρξη της πέμπτης ημέρας πριν από την συνεδρίαση της Τακτικής Γενικής Συνελεύσεως δηλ. κατά την έναρξη της 24ης Ιουλίου 2020 (ημερομηνία καταγραφής), την οποία βεβαίωση ή πιστοποίηση θα ζητήσουν από τον χειριστή του λογαριασμού τους ή σε περίπτωση που δεν έχει ορισθεί χειριστής και οι μετοχές τους ευρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό, βεβαίωση από την Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. (Ε.Χ.Α.Ε.).

Εντός της ιδίας προθεσμίας δηλ. όχι αργότερα από την 26η Ιουλίου 2020, πρέπει να καταθέσουν στα Γραφεία της Εταιρείας τυχόν έγγραφα αντιπροσώπευσής τους.

Επαναληπτική Γενική Συνέλευση

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας, για όλα ή για ορισμένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, καλούνται χωρίς νεότερη πρόσκληση οι κ.κ. Μέτοχοι σε Α' Επαναληπτική Τακτική

Γενική Συνέλευση εντός είκοσι ημερών ήτοι την 12η Αυγούστου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14.00 στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας στην ΒΕΠΕ Τεχνόπολη Θεσσαλονίκη, 9ο χλμ.Οδού Θεσσαλονίκης-Θέρμης.

Η ιδιότητα του Μετόχου πρέπει να υφίσταται κατά την 24η Ιουλίου 2020 (ημερομηνία καταγραφής Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης) , ήτοι κατά την έναρξη της πέμπτης (5ης) μέρας πριν από την ημέρα της αρχικής συνεδρίασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 29ης Ιουλίου 2020, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 124 παρ.6 του νόμου 4548/2018, όπως ισχύει ενώ κατά τα λοιπά ισχύουν τα ανωτέρω που αφορούν την αρχική Γενική Συνέλευση.

Δικαιώματα Μειοψηφίας των Μετόχων

1. Με αίτηση μετόχων, που εκπροσωπούν το ένα εικοστό (1/20) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, το Διοικητικό Συμβούλιο υποχρεούται να εγγράψει στην ημερήσια διάταξη γενικής συνέλευσης, που έχει ήδη συγκληθεί, πρόσθετα θέματα, εάν η σχετική αίτηση περιέλθει στο Διοικητικό Συμβούλιο δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη γενική συνέλευση. Η αίτηση για την εγγραφή πρόσθετων θεμάτων στην ημερήσια διάταξη συνοδεύεται από αιτιολόγηση ή από σχέδιο απόφασης προς έγκριση στη γενική συνέλευση και η αναθεωρημένη ημερήσια διάταξη δημοσιοποιείται με τον ίδιο τρόπο, όπως η προηγούμενη ημερήσια διάταξη, δεκατρείς (13) ημέρες πριν από την ημερομηνία της γενικής συνέλευσης και ταυτόχρονα τίθεται στη διάθεση των μετόχων στην ιστοσελίδα της εταιρείας, μαζί με την αιτιολόγηση ή το σχέδιο απόφασης που έχει υποβληθεί από τους μετόχους κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 123 παράγραφο 4 του Ν.4548/2018.

2. Με αίτηση μετόχων που εκπροσωπούν το ένα εικοστό (1/20) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, το Διοικητικό Συμβούλιο θέτει στη διάθεση των μετόχων κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 123 παράγραφος 3 του Ν.4548/2018, έξι (6) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία της γενικής συνέλευσης, σχέδια αποφάσεων για θέματα που έχουν περιληφθεί στην αρχική ή την αναθεωρημένη ημερήσια διάταξη, αν η σχετική αίτηση περιέλθει στο Διοικητικό Συμβούλιο επτά (7) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία της γενικής συνέλευσης.

3. Μετά από αίτηση οποιουδήποτε μετόχου, που υποβάλλεται στην εταιρεία πέντε (5) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από τη γενική συνέλευση, το διοικητικό συμβούλιο υποχρεούται να παρέχει στη γενική συνέλευση τις αιτούμενες συγκεκριμένες πληροφορίες για τις υποθέσεις της εταιρείας, στο μέτρο που αυτές είναι χρήσιμες για την πραγματική εκτίμηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Επίσης, με αίτηση μετόχων, που εκπροσωπούν το ένα εικοστό (1/20) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, το διοικητικό συμβούλιο υποχρεούται να ανακοινώνει στη γενική συνέλευση, εφόσον είναι τακτική, τα ποσά που, κατά την τελευταία διετία, καταβλήθηκαν σε κάθε μέλος του διοικητικού συμβουλίου ή τους διευθυντές της εταιρείας, καθώς και κάθε παροχή προς τα πρόσωπα αυτά από οποιαδήποτε αιτία ή σύμβαση της εταιρείας με αυτούς. Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις το διοικητικό συμβούλιο μπορεί να αρνηθεί την παροχή των πληροφοριών για αποχρώντα ουσιώδη λόγο σύμφωνα με τα άρθρα 79 ή 80 του Ν. 4548/2018, ο οποίος αναγράφεται στα πρακτικά. Τέτοιος λόγος μπορεί να είναι, κατά τις περιστάσεις, η εκπροσώπηση των αιτούντων μετόχων στο διοικητικό συμβούλιο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να απαντήσει ενιαία σε αιτήσεις μετόχων με το ίδιο περιεχόμενο. Υποχρέωση παροχής πληροφοριών δεν υφίσταται όταν οι σχετικές πληροφορίες διατίθενται ήδη στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

4. Μετά από αίτηση μετόχων, που εκπροσωπούν το ένα δέκατο (1/10) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου η οποία υποβάλλεται στην εταιρεία πέντε (5) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από τη γενική συνέλευση, το διοικητικό συμβούλιο υποχρεούται να παρέχει στη γενική συνέλευση πληροφορίες για την πορεία των εταιρικών υποθέσεων και την περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας. Το διοικητικό συμβούλιο μπορεί να αρνηθεί την παροχή των πληροφοριών για αποχρώντα ουσιώδη λόγο, ο οποίος αναγράφεται στα πρακτικά. Τέτοιος λόγος μπορεί να είναι, κατά τις περιστάσεις, η εκπροσώπηση των αιτούντων μετόχων στο διοικητικό συμβούλιο σύμφωνα με τα άρθρα 79 ή 80 του Ν. 4548/2018, εφόσον τα αντίστοιχα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έχουν λάβει τη σχετική πληροφόρηση κατά τρόπο επαρκή.

5. Επιτρέπεται η άσκηση του δικαιώματος ψήφου μέσω αντιπροσώπου, με την υποβολή στην εταιρεία τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν από την συνεδρίαση της Γενικής Συνελεύσεως, σε έγγραφη ή ηλεκτρονική μορφή, της σχετικής πληρεξουσιοδότησης.

6. Δεν προβλέπεται από το Καταστατικό της Εταιρείας η άσκηση του δικαιώματος ψήφου με αλληλογραφία ή με ηλεκτρονικά μέσα.

Πληροφορίες & Διαθέσιμα Έγγραφα

Οι πληροφορίες των παραγράφων 3 και 4 του άρθρου 123 του Ν.4548/2018, το πλήρες κείμενο τυχόν εγγράφων και σχεδίων αποφάσεων, καθώς και υπόδειγμα εντύπου πληρεξουσιοδότησης θα διατίθενται σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της εταιρείας στη διεύθυνση www.logismos.gr και σε έντυπη μορφή στα γραφεία της εταιρείας στη διεύθυνση : ΒΕΠΕ Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης , 9Ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Θέρμης , 555 35 Πυλαία.

Θεσσαλονίκη, 29 Ιουνίου 2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v