Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΒΕ Α.Β.Ε.Ε.: ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ -ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ...

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου της Ανώνυμης Εταιρείας «ΕΛΒΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» της 8ης Αυγούστου 2022

 

Στην Καβάλα σήμερα στις 8 Αυγούστου 2022, ημέρα της εβδομάδας Δευτέρα και ώρα 15:00 στα γραφεία της εταιρείας συνήλθε σε συνεδρίαση η Επιτροπή Ελέγχου, η οποία προέκυψε από την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας της 8ης Αυγούστου 2022.

 

Κατά την συνεδρίαση είναι παρόντες:

 

1)     Τριαντάφυλλος Τσαμαντάνης του Δημητρίου, οικονομολόγος, που γεννήθηκε στην ….. το έτος …….., κάτοικος ………, με το υπ' αριθμ. Δ.Τ. …… του Τ.Α. Καβάλας, ΑΦΜ: …….., ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.

2)     Πασχάλης Καγιάς του Χρήστου, οικονομολόγος – Ορκωτός Ελεγκτής που γεννήθηκε στην …… το έτος …… και κατοικεί στο ……. κάτοχος του υπ' αριθμ. Δ.Τ.  …….. του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά και Α.Φ.Μ. …….ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.

3)     Ελένη Σαμαρά του Εμμανουήλ, συνταξιούχος, που γεννήθηκε στην …….. το έτος …… και κατοικεί στην ……. οδό ……., εθνικότητας Ελληνικής, κάτοχος του υπ' αριθμ. Δ.Τ. ……. και Α.Φ.Μ. ………, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.

 

Η Επιτροπή Ελέγχου βρίσκεται σε απαρτία, αφού παρευρίσκονται άπαντα τα μέλη αυτής, τα οποία αποδέχονται τον διορισμό τους, και εισέρχεται στη συζήτηση του κάτωθι θέματος της ημερήσιας διάταξης για τη λήψη απόφασης επί αυτού:

 

Θέμα Μόνο: Συγκρότηση σε σώμα και ορισμός Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου.

 

Σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 1 ε' του Ν. 4706/2020 και της με αρ. πρωτ. 1508/17-7- 2020 επιστολή του Τμήματος Εποπτείας Εισηγμένων Εταιριών της Διεύθυνσης Εισηγμένων Εταιριών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου ορίζεται από τα μέλη της κατά τη συνεδρίαση για τη συγκρότησή της σε σώμα και είναι ανεξάρτητος από την Εταιρεία.

 

Η Επιτροπή Ελέγχου, κατόπιν διαλογικής συζήτησης, αποφασίζει ομόφωνα και παμψηφεί να ορίσει ως Πρόεδρό της σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 1 στοιχ. ε' του Ν. 4449/2017, τoν κ. Πασχάλη Καγιά, ο οποίος ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, πληροί τις προϋποθέσεις ανεξαρτησίας του άρθρου 9 παρ. 1 και 2 του Ν. 4706/2020. Ο κ. Πασχάλης Καγιάς διαθέτει επίσης επαρκή γνώση και εμπειρία στην ελεγκτική και λογιστική, είναι υποψήφιος διδάκτορας με ειδικότητα στον εσωτερικό έλεγχο, πιστοποιημένος εσωτερικός ελεγκτής και μέλος του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών (IIA), πιστοποιημένος ερευνητής απάτης και μέλος του ACFE, μέλος του ACCA, Οικονομολόγος και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Επιπλέον εργάζεται σε εταιρεία ορκωτών ελεγκτών, συμμετέχοντας σε πολυάριθμους ελέγχους. Με βάση τα ανωτέρω, η Επιτροπή Ελέγχου διαπιστώνει ότι ο κ. Πασχάλης Καγιάς διαθέτει τα κατάλληλα χαρακτηριστικά να ασκήσει τα καθήκοντα του Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου

 

Κατόπιν των ανωτέρω, ο κ. Πασχάλης Καγιάς αποδέχεται τον ως άνω ορισμό του ως Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου.

 

Εν συνεχεία, η Επιτροπή Ελέγχου, συγκροτείται σε σώμα, παμψηφεί και ομόφωνα, ως εξής:

 

1)     Ο κ. Πασχάλης Καγιάς του Χρήστου, οικονομολόγος – Ορκωτός Ελεγκτής που γεννήθηκε στην …….. το έτος ……. και κατοικεί στο …… …. κάτοχος του υπ' αριθμ. Δ.Τ.  ….. του Τμήματος Ασφαλείας ….. και Α.Φ.Μ. …….., Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου.

2)     Ο κ. Τριαντάφυλλος Τσαμαντάνης του Δημητρίου και της Άννας, γεννημένος στην …… στις ……, κάτοικος …… και κάτοχος του υπ'αριθμόν ….. Δελτίου ταυτότητας του αστυνομικού τμήματος Καβάλας, Α.Φ.Μ. ……., μέλος της Επιτροπής Ελέγχου

3)     Η κ. Ελένη Σαμαρά του Εμμανουήλ, συνταξιούχος, που γεννήθηκε στην …… το έτος ……. και κατοικεί στην Καβάλα οδό ……, εθνικότητας Ελληνικής, κάτοχος του υπ' αριθμ. Δ.Τ. …… και Α.Φ.Μ. ……., μέλος της Επιτροπής Ελέγχου.

 

Ο κ. Πασχάλης Καγιάς, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, επειδή διαθέτει επαρκή γνώση και εμπειρία στην ελεγκτική και λογιστική, θα παρίσταται υποχρεωτικώς στις συνεδριάσεις της επιτροπής ελέγχου που αφορούν στην έγκριση των οικονομικών καταστάσεων, σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 1 εδ. ζ' Ν. 4449/2017.

 

Διαπιστώνεται και πιστοποιείται τέλος ότι όλα τα εκλεγέντα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου διαθέτουν επαρκή και εμπειρία στη διοίκηση επιχειρήσεων, στη σύνταξη και τον έλεγχο οικονομικών καταστάσεων καθώς και  επαρκή γνώση στους τομείς που δραστηριοποιείται η εταιρεία ήτοι την παραγωγή και εμπορία ενδυμάτων και στολών εργασίας και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 44 του ν.4449/2017.

 

 

Επειδή δεν υπάρχει άλλο θέμα για συζήτηση λύνεται η συνεδρίαση.

 

 

Ακριβές  αντίγραφο από το βιβλίο πρακτικών της Επιτροπής Ελέγχου.

 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου  .

 

Πασχάλης Καγιάς

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v