Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΛΙΒΑΝΗΣ Α.Β.Ε.: Αντικατάσταση μέλους Επιτροπής ελέγχου και συγκρότηση Επιτροπής Ελέγχου σε σώμα

To Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας στην από 31 Οκτωβρίου 2022 συνεδρίασή του και σε συνέχεια των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας της 30.10.2022 και του ορισμού της Επιτροπής Ελέγχου, ως Επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου, με θητεία μέχρι την 30.06.2024, αποτελούμενη από τρία Μη Εκτελεστικά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, εκ των οποίων τα δύο ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 44 του ν. 4449/2017, όπως αυτό τροποποιήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 74 του ν.4706/2021,
η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου εισηγείται στα μέλη του την εκλογή νέας Επιτροπής Ελέγχου.
Συνεχίζοντας, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου υπενθυμίζει στα μέλη του, το από 5/10/2022 πρακτικό της Επιτροπής Αμοιβών και Υποψηφιοτήτων, κατά το οποίο το μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, κα Ηλέκτρα-Αικατερίνη Λιβάνη Δρίλλια κρίνεται ως κατάλληλο υποψήφιο μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας,. Σύμφωνα με την Επιτροπή Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων της Εταιρείας, η κα Ηλέκτρα-Αικατερίνη Λιβάνη Δρίλλια πληροί τις προϋποθέσεις καταλληλόλητας κατά την έννοια του άρθρ. 44 του νόμου 4449/2017, της Πολιτικής Καταλληλότητας
της Εταιρείας και του Κανονισμού Λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου και δεν συντρέχουν στο πρόσωπό της κωλύματα ή ασυμβίβαστα. Επίσης διαθέτει επαρκή γνώση του τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται η Εταιρεία.
Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα ανωτέρω, ακολουθεί διαλογική συζήτηση και το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα ορίζει ως νέο μέλος της Επιτροπής Ελέγχου την και Ηλέκτρα-Αικατερίνη Λιβάνη Δρίλλια, μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση του κου Θεμιστοκλή Λαζαρίδη και με θητεία μέχρι την 30.06.2024.
Μετά την συγκεκριμένη αντικατάσταση, τα μέλη της Επιτροπής ελέγχου η θητεία των οποίων είναι μέχρι την 30.6.2024 παρατεινόμενη αυτόματα μέχρι την πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση μετά τη λήξη της θητείας τους είναι τα κάτωθι :
1. Δρ. Ανδρέας Γ. Κουτούπης , Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
2. Ευτύχιος Χ. Δασκαλάκης, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
3. Ηλέκτρα-Αικατερίνη Λιβάνη-Δρίλλια , μη εκτελεστικό μέλος

Σε συνέχεια της απόφασης της από 31.10.2022 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας να αντικαταστήσει το Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. κο Θεμιστοκλής Λαζαρίδης από μέλος της Επιτροπής Ελέγχου, με την κα Ηλέκτρα-Αικατερίνη Λιβάνη-Δρίλλια, μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, σε συμμόρφωση με το άρθρο 44 του ν.4449/2017, όπως αυτό τροποποιήθηκε σύμφωνα με
το άρθρο 74 του ν.4706/2021, καθώς και σύμφωνα με την από 30.10.2022 απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, σύμφωνα με την οποία, η Επιτροπή Ελέγχου αποτελεί Επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία συστήνεται από τρία (3) μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκ των οποίων τα δύο ανεξάρτητα, με θητεία μέχρι την 30.06.2024, τα μέλη ψηφίζουν
παμψηφεί ως Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου τον κο Ανδρέα Κουτούπη του Γεωργίου και η Επιτροπή συγκροτείται εκ νέου σε σώμα ως ακολούθως:

1. Δρ. Ανδρέας Γ. Κουτούπης , Πρόεδρος Επιτροπής Ελέγχου και ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος Διοικητικού Συμβουλίου
2. Ευτύχιος Χ. Δασκαλάκης, Μέλος Επιτροπής Ελέγχου και ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος Διοικητικού Συμβουλίου
3. Ηλέκτρα-Αικατερίνη Λιβάνη-Δρίλλια , μέλος Επιτροπής Ελέγχου και μη εκτελεστικό μέλος Διοικητικού Συμβουλίου
Επιπρόσθετα, βάσει επαγγελματικής κατάρτισης, γνώσεων και εμπειρίας , ο κ. Δρ. Ανδρέας Κουτούπης, αποδεδειγμένα διαθέτει επαρκή γνώση και εμπειρία στη λογιστική, καθόσον:
• ότι είναι Ορκωτός και Πιστοποιημένος Εσωτερικός Ελεγκτής
• ότι είναι Πρόεδρος της εταιρείας KnR Governance, Risk, Compliance and Internal Audit Services με βασικό αντικείμενο την Παροχή Υπηρεσιών Εσωτερικού Ελέγχου, Διαχείρισης Κινδύνων και την Επιμόρφωση Στελεχών Επιχειρήσεων.
• Εργάστηκε ως Director – Επικεφαλής των Υπηρεσιών Εταιρικής Διακυβέρνησης, Συμμόρφωσης, Διαχείρισης Επιχειρηματικών Κινδύνων και Εσωτερικού Ελέγχου της εταιρείας Mazars, Greece για περισσότερα από 9 χρόνια
• εργάστηκε ως Ανώτερος Διευθυντής (Senior Manager) στο Τμήμα Παροχής Υπηρεσιών Εσωτερικού Ελέγχου της Pricewaterhouse Coopers Ελλάδος για περισσότερα από δέκα έτηΛαμβάνοντας υπόψιν τα ανωτέρω, η Επιτροπή ομόφωνα ορίζει ότι το μέλος της Επιτροπής και Πρόεδρος αυτής κος Ανδρέας Κουτούπης, σύμφωνα με το άρθρο 44 του νόμου 4449/2017 παρ. 1ζ) όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του από τον άρθρο 74 του νόμου 4706/2020, θα παρίσταται υποχρεωτικώς στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Ελέγχου που αφορούν την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων.
Η θητεία της Επιτροπής Ελέγχου έως τις 30.06.2024, η οποία παρατείνεται μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση το 2024.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v