Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Αποτελέσματα 9μήνου

Με ισχυρή ανάπτυξη σε όλα τα μεγέθη έκλεισε το ενιάμηνο για την Μοτοδυναμική, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση κατά 24,5% και ανήλθαν στα 74,3 εκ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων & αποσβέσεων (Ebitda) ανήλθαν σε 12,1 εκ. ευρώ, σχεδόν διπλάσια από αυτά του 2020. Τα αποτελέσματα προ φόρων ξεπέρασαν τα 6 εκ., όταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο παρουσίαζαν ζημία.

Οι πωλήσεις δικύκλων & προϊόντων θάλασσας (Yamaha) διατηρούν την θετική τους πορεία παρά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, παρουσιάζοντας στο ενιάμηνο αύξηση 28% στα 42,4 εκ. ευρώ.

Αντίθετα, οι πωλήσεις αυτοκινήτων (Porsche) επλήγησαν ιδιαίτερα στο 3ο τρίμηνο από την περιορισμένη διαθεσιμότητα και έτσι διαμορφώνονται πλέον στο ενιάμηνοστα 13,3 εκ. ευρώ, μειωμένες κατά 18%.

Θεαματική η ανάκαμψη στην δραστηριότητα ενοικίασης αυτοκινήτων (Sixt) με τις πωλήσεις του ενιαμήνου να ανέρχονται σε 18,6 εκ. ευρώ, μία αύξηση 81% σε σχέση με πέρυσι.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κος. Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε:

«Τα γνωστά προβλήματα στην διαθεσιμότητα προϊόντων ήταν ιδιαίτερα έντονα στο 3ο τρίμηνο και επηρέασαν τις πωλήσεις Yamaha και Porsche. Πολύ λιγότερο την Yamaha η οποία διατηρεί την πολύ θετική της πορεία σε σχέση με το 2020, κυρίως όμως την Porsche οι πωλήσεις της οποίας υποχωρούν σε σύγκριση με τις περυσινές.

Από την άλλη μεριά, είχαμε ένα πολύ ισχυρό 3ο τρίμηνο στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων με πωλήσεις υπερδιπλάσιες αυτών του 2020 και πολύ κοντά σε αυτές του 2019. Η τιμολογιακή μας στρατηγική αλλά και ο
περιορισμός συγκεκριμένων εξόδων (αποσβέσεις, χρηματοοικονομικά) είχαν ως αποτέλεσμα την θεαματική βελτίωση στην κερδοφορία σε όλα τα επίπεδα. Για το τελευταίο τρίμηνο του έτους παρατηρούμε να διατηρείται η δυναμική στην αγορά ενοικιάσεων αυτοκινήτων ενώ προσδοκούμε την σταδιακή σταθεροποίηση στην διαθεσιμότητα των προϊόντων μας.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v