Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΤΛΑΝΤΙΚ: Οικονομικά αποτελέσματα 2007

Ο Ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών στη χρήση 2007 διαμορφώθηκε σε ευρώ 595,8 εκατ. έναντι ευρώ 576,1 εκατ. το 2006 σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 3,4% στοιχείο που αποτιμάται ιδιαίτερα θετικά δεδομένου του ιδιαίτερα αυξημένου ανταγωνισμού που χαρακτηρίζει τον κλάδο. Η αύξηση του κύκλου εργασιών του ομίλου στα επίπεδα του 3,4% αποδίδεται κατά κύριο λόγο στον αυξημένο ανταγωνισμό που έχει η ΑΤΛΑΝΤΙΚ και κυρίως σε περιοχές όπου έχει δυναμική παρουσία, στη μείωση των πωλήσεων κατά ευρώ 4,3 εκατ. της θυγατρικής εταιρείας ΒΗΤΑ ΠΙ ΑΕΒΕ η οποία δραστηριοποιείται στη διανομή ζαχαρωδών στη Μακεδονία αλλά και στη διαδικασία εξορθολογισμού του δικτύου των καταστημάτων.

Τα Μικτά κέρδη του Ομίλου διαμορφώθηκαν στη χρήση 2007 σε ευρώ 111,5 εκατ. έναντι ευρώ 117,8 εκατ. την προηγούμενη χρήση σημειώνοντας μείωση της τάξεως του 5,4%. Το περιθώριο μικτού κέρδους ανήλθε σε 18,7% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών μειωμένο κατά 1,75 μονάδες έναντι του 2006. Η κάμψη αυτή αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην ενίσχυση των πωλήσεων χονδρικής, τομέας που λειτουργεί με χαμηλότερα περιθώρια κερδοφορίας έναντι της λιανικής παράλληλα με τη σημαντική μείωση των τιμών λιανικής σε περίπου 1000 ταχυκίνητους κωδικούς επιλογή που εντάσσεται στην προσπάθεια της εταιρείας για διατήρηση του μεριδίου αγοράς που κατέχει και στην αντιμετώπιση του ανταγωνισμού σε περιοχές που έχει ηγετική παρουσία π.χ. Εύβοια.

Τα λειτουργικά έξοδα σε ενοποιημένο επίπεδο διαμορφώθηκαν σε ευρώ 117,1 εκατ. έναντι ευρώ 115,8 εκατ. το 2006 ήτοι ποσοστό 19,7% έναντι 20,1% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών. Η οριακή αύξηση του λειτουργικού κόστους αποδεικνύει τη συνετή και επίμονη προσπάθεια συγκράτησης αυτών, παρά τις υψηλές μισθολογικές αυξήσεις, τις αυξήσεις των ΔΕΚΟ και των αυξημένων εξόδων μεταφοράς και αποθήκευσης τα οποία σχεδόν απορροφήθησαν.

Ανάλογα, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στη χρήση 2007 σε ευρώ 5,8 εκατ. έναντι ευρώ 12,9 εκατ. το 2006. Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα του 2006 περιλαμβάνουν έκτακτα έσοδα αποζημίωσης από πυρκαγιά στους αποθηκευτικούς χώρους της Σίνδου ποσού ευρώ 2,5 εκατ. ευρώ.

Τέλος τα αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημιές ευρώ 6,9 εκατ. έναντι ζημιών ευρώ 1,3 εκατ. την προηγούμενη χρήση.

Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι η ΑΤΛΑΝΤΙΚ θα κινηθεί ανοδικά κατά το 2008 ενισχύοντας τον κύκλο εργασιών της ενώ στόχοι της κατά της τρέχουσα χρήση αποτελούν η συνέχιση της αναμόρφωσης του δικτύου καταστημάτων με τη δημιουργία νέων στρατηγικά τοποθετημένων σημείων πώλησης, την ανακαίνιση παλαιών και τη μεταφορά μη κερδοφόρων. Παράλληλα θα ενταθούν οι προσπάθειες για ενίσχυση της διείσδυσης στον τομέα της χονδρικής μέσω των καταστημάτων της Cash & Carry και ειδικών συνεργασιών, ενώ τέλος προγραμματίζεται να συνεχιστεί η επιθετική πολιτική marketing τόσο μέσω της μείωσης τιμών, όσο και μέσω της έντασης της διαφημιστικής προβολής της εταιρείας.

Τα Στοιχεία και Πληροφορίες των οικονομικών καταστάσεων της περιόδου 1/1/2007-31/12/2007 για την ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε. συντάχθηκαν σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης, δημοσιεύονται την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2007, και αναρτώνται την ίδια μέρα στην εταιρική ιστοσελίδα www.atlantic.gr καθώς και στην ιστοσελίδα του Χ.Α. www.athex.gr μαζί με τις Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις της ίδιας περιόδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο