Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AUTOHELLAS: Απόφαση για συμμετοχή σε εξαγορά

H AUTOHELLAS A.T.E.E., η οποία εμμέσως μέσω της θυγατρικής της «AUTOTECHNICA HELLAS Ανώνυμος Τεχνική Εμπορική Εταιρεία» κατέχει ποσοστό 50% της εταιρείας «ΕΛΤΡΕΚΚΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ» συμφώνησε να αυξήσει τη άμεση και έμμεση συμμετοχή της στο 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΤΡΕΚΚΑ Α.Ε. αποκτώντας από τον έτερο μέτοχο κατά 50%, την ΕΛΤΡΑΚ ΑΕ , το σύνολο των μετοχών που κατέχει η τελευταία συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που θα προκύψουν μετά την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου.

Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού και υπό τις συνήθεις αιρέσεις που προβλέπονται σε αντίστοιχες συναλλαγές.

Οι μετοχές θα μεταβιβασθούν με συμβολικό τίμημα και η AUTOHELLAS A.T.E.E., μετά την κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου 7 εκατ. Ευρώ από την ΕΛΤΡΑΚ Α.Ε., που θα συντελεστεί προ της ολοκλήρωση της συναλλαγής, θα αναλάβει τις εγγυήσεις του υπολειπόμενου -μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου - δανεισμού της ΕΛΤΡΕΚΚΑ A.E.

Ο πλήρης έλεγχος της ΕΛΤΡΕΚΚΑ από τον Όμιλο της AUTOHELLAS, εκτιμάται ότι θα πολλαπλασιάσει τις συνέργειες με τον κλάδο εμπορίας αυτοκίνητων του Ομίλου, που επιτυγχάνει ήδη κατά την τελευταία διετία ιδιαίτερα αυξημένη αναπτυξιακή δυναμική.

Η Εταιρεία ευχαριστεί τον Όμιλο ΕΛΤΡΑΚ Α.Ε, για την μέχρι τώρα εξαιρετική δεκαπενταετή μετοχική συνεργασία στην ΕΛΤΡΕΚΚΑ ΑΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v