Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΛΟΝΤΑ: Προαναγγελία γενικής συνέλευσης

Δεδομένης της μη επίτευξης απαρτίας κατά την μετ' αναβολή Έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας που συνήλθε την 22α Αυγούστου 2014, σύμφωνα με τον νόμο και το Καταστατικό της Εταιρίας και μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής, καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι της Εταιρείας σε Α' Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 11η Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.00 μμ στο ξενοδοχείο CENTRAL, που βρίσκεται επί της οδού Απόλλωνος αριθ. 21, στον Δήμο Αθηναίων, στην συνοικία Πλάκα, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των ακολούθων θεμάτων:

Θέμα 1ο: Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε υφιστάμενης κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής της Εταιρείας, με σκοπό το συμψηφισμό σωρευτικών ζημιών ή/και το σχηματισμό ισόποσου ειδικού αποθεματικού, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του Κ.Ν. 2190/1920, ως ισχύει, και παροχή εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την υλοποίηση αυτής της μείωσης. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας.

Θέμα 2ο: Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με την κεφαλαιοποίηση χρηματικών απαιτήσεων εκ τραπεζικού δανεισμού, την καταβολή μετρητών από έναν ή περισσότερους ενδιαφερόμενους στρατηγικούς επενδυτές, την έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών και την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της Εταιρείας. Παροχή εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την περαιτέρω εξειδίκευση των όρων της αύξησης, την υλοποίησή της και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού.

Θέμα 3ο: Έκδοση ενός ή περισσοτέρων κοινών εμπραγμάτως εξασφαλισμένων ομολογιακών δανείων συνολικής ονομαστικής αξίας μέχρι εκατό πέντε εκατομμυρίων Ευρώ (€105.000.000,00), σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3156/2003. Παροχή εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο για τον καθορισμό των ειδικότερων όρων και τη σύναψη των ανωτέρω ομολογιακών δανείων.

Θέμα 4ο: Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Θέμα 5ο: Διάφορα θέματα - Ανακοινώσεις.

 

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του Νόμου απαρτίας για την λήψη απόφασης επί των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης, η τυχόν Β΄ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα συνέλθει την 1η Οκτωβρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00μμ στον ίδιο χώρο χωρίς την δημοσίευση νεότερης πρόσκλησης.

 

Σύμφωνα με το άρθρ. 26 παρ. 2β του Κ.Ν. 2190/1920 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 του Ν. 3884/2010 και ισχύει, η Εταιρεία ενημερώνει τους μετόχους της για τα ακόλουθα:

 

Α. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΨΗΦΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Στην Α' Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση δικαιούται να συμμετέχει όποιος εμφανίζεται ως μέτοχος στα αρχεία του συστήματος άϋλων τίτλων που διαχειρίζεται η εταιρεία «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία» (ΕΛ.Κ.Α.Τ.), στο οποίο τηρούνται οι κινητές αξίες (μετοχές) της Εταιρείας. Η απόδειξη της μετοχικής ιδιότητας γίνεται με την προσκόμιση σχετικής έγγραφης βεβαίωσης της ΕΛ.Κ.Α.Τ.. ή εναλλακτικά με απευθείας ηλεκτρονική σύνδεση της Εταιρείας με τα αρχεία της ΕΛ.Κ.Α.Τ.

Κάθε μετοχή ενσωματώνει δικαίωμα μίας ψήφου.

Η ιδιότητα του μετόχου πρέπει να υφίσταται κατά την έναρξη της 07.09.2014 (ημερομηνία καταγραφής Α' Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης) δηλ. της τέταρτης (4ης) ημέρας πριν από την ημέρα συνεδρίασης της Α' Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 11ης Σεπτεμβρίου 2014 και η σχετική έγγραφη βεβαίωση ή η ηλεκτρονική πιστοποίηση σχετικά με τη μετοχική ιδιότητα πρέπει να περιέλθει στην Εταιρεία το αργότερο την 08.09.2014 δηλ. την τρίτη (3η) ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της Ά Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

Για την τυχόν Β' Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση η ιδιότητα του μετόχου πρέπει να υφίσταται κατά την έναρξη της 27.9.2014 (ημερομηνία καταγραφής Β' Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης) δηλαδή την 4η ημέρα πριν από την ημερομηνία συνεδρίασης της Β' Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που θα συνέλθει την 1η Οκτωβρίου 2014 ημέρα Τετάρτη και ώρα 14.00 μμ στο ξενοδοχείο CENTRAL, η δε η σχετική έγγραφη βεβαίωση ή η ηλεκτρονική πιστοποίηση σχετικά με τη μετοχική ιδιότητα πρέπει να περιέλθει στην Εταιρεία το αργότερο την 28.09.2014 δηλ. την τρίτη (3η) ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της Β' Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

Έναντι της Εταιρείας θεωρείται ότι έχει δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στην Α΄ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση (και την τυχόν Β') μόνον όποιος φέρει την ιδιότητα του μετόχου κατά την ως άνω αναγραφόμενη ημερομηνία καταγραφής. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προς τις διατάξεις του αρ. 28 α του Κ.Ν. 2190/1920 όπως ισχύει, ο εν λόγω μέτοχος μετέχει στην Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση μόνο μετά από άδεια αυτής.

Η άσκηση των εν λόγω δικαιωμάτων δεν προϋποθέτει τη δέσμευση των μετοχών του δικαιούχου ούτε την τήρηση άλλης ανάλογης διαδικασίας, η οποία περιορίζει τη δυνατότητα πώλησης και μεταβίβασης αυτών κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην ημερομηνία καταγραφής και στην ημερομηνία της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

 

Β. ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το πλήρες κείμενο των εγγράφων και των σχολίων του ΔΣ που προβλέπονται στις περιπτώσεις γ' και δ' της παρ. 3 του άρθρου 27 του K.N. 2190/1920 θα διατίθεται και σε έγχαρτη μορφή στα γραφεία του Τμήματος Εξυπηρέτησης Μετόχων της Εταιρείας στη διεύθυνση Ναυάρχου Νικοδήμου 30, ΤΚ 10556, Αθήνα (Υπεύθυνη: κα Ανδρομάχη Παπατόλη, τηλ: 210-3724900).

Οι πληροφορίες του άρθρου 27 παρ. 3 του Κ.Ν. 2190/1920 (πλήρες κείμενο Πρόσκλησης σύγκλησης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, συνολικός αριθμός των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου που υφίστανται κατά την ημερομηνία της Πρόσκλησης, έγγραφα που πρόκειται να υποβληθούν στην Γενική Συνέλευση, και των σχολίων του ΔΣ για κάθε θέμα της ημερήσιας διάταξης, έντυπο διορισμού αντιπροσώπου) διατίθενται σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Εταιρείας (www.selonda.gr) ενώ μπορούν να αποσταλούν και ταχυδρομικώς χωρίς χρέωση σε κάθε μέτοχο που το ζητεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v