Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΙΔΜΑ: Ενέργειες για άρση επιτήρησης

Στο πλαίσιο της δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων της περιόδου 01.01.2015 - 31.03.2015 της Ανώνυμης Εταιρείας ΣΙΔΜΑ Α.Ε. (εφεξής η "Εταιρεία"), κατ' εφαρμογή της παρ. 4.1.4.4. του Κανονισμού του Χ.Α., η Εταιρεία γνωστοποιεί προς το επενδυτικό κοινό ότι το σύνολο των μετοχών της μεταφέρθηκε στην κατηγορία Επιτήρησης, την 10.4.2012 σύμφωνα με την από 5.4.2012 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α., κατ' εφαρμογή του άρθρου 3.1.2.5 του Κανονισμού του Χ.Α., επειδή οι λογιστικές ζημίες της χρήσεως που έληξε στις 31.12.2011 είχαν διαμορφωθεί σε επίπεδο μεγαλύτερο από το 30% της καθαρής θέσης της Εταιρείας.

Σύμφωνα με το άρθρο 3.1.2.6 παρ. 1,4 και 6 του κανονισμού του ΧΑ οι μετοχές της εταιρίας μπορούν να επανέλθουν σε καθεστώς κανονικής διαπραγμάτευσης εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται στην παράγραφο 4 περιπτώσεις (α), (β), (γ), μετά από αίτηση του εκδότη και με βάση τις οικονομικές καταστάσεις κάθε ημερολογιακού εξαμήνου.

Παρά την γενικευμένη οικονομική αβεβαιότητα, η ΣΙΔΜΑ Α.Ε. διατήρησε, το πρώτο τρίμηνο του 2015, τον κύκλο εργασιών της τόσο σε επίπεδο Εταιρείας όσο και Ομίλου. Θετική εξέλιξη μάλιστα, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2014 είχαν τα λειτουργικά αποτελέσματα του Ομίλου αλλά και της Εταιρείας χάρη στη συνεχιζόμενη μείωση των λειτουργικών εξόδων και στην βελτίωση των περιθωρίων μικτού κέρδους.

Με τα τρέχοντα δεδομένα της αγοράς η στρατηγική του Ομίλου ΣΙΔΜΑ εξακολουθεί να είναι η διατήρηση της ρευστότητας του τόσο στην Εταιρεία όσο και στις θυγατρικές.

Στα παραπάνω πλαίσια ο Όμιλος ΣΙΔΜΑ διατηρεί ταμειακά διαθέσιμα ύψους 6,6 εκ. ευρώ ενώ μείωσε τον δανεισμό του κατά 2,5% ή 2,8 εκ ευρώ. Τα διαθέσιμα για την Εταιρεία είναι 4,6 εκ. ευρώ και ο δανεισμός της μειώθηκε κατά 3,4% ή 2,6 εκ ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v