Διστακτικές κινήσεις στις αγορές της Ασίας

Περιορισμένες κινήσεις και μικτά πρόσημα στην Ασία. Η προσοχή των επενδυτών σε ΕΚΤ, ΒοΕ, αλλά και τη G20 όπου βασικό θέμα συζήτησης θα είναι οι επόμενες κινήσεις της Fed. Ανάκαμψη της Ιαπωνίας διακηρύττει ο BoJ.

Μικτή εικόνα και περιορισμένες κινήσεις καταγράφουν οι ασιατικοί χρηματιστηριακοί δείκτες καθώς οι επενδυτές διστάζουν να λάβουν μεγάλες θέσεις ενόψει των συνεδριάσεων σε ΕΚΤ και ΒοΕ, αλλά και της G20 που ξεκινά σήμερα τις εργασίες της.

Έτσι, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με οριακή άνοδο 0,08% στις 14.064 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,21% στις 22597 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με κέρδη 0,96% στις 1951 μονάδες και ο αυστραλιανός ΑSX με απώλειες 0,38% στις 5136 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite καταγράφει απώλειες 0,31% στις 2121 μονάδες και ο CSI 300 πτώση 0,37% στις 2342 μονάδες.

Νωρίτερα, η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας προχώρησε σε αναβάθμισή της εκτίμησή της για την οικονομία της χώρας διακηρύττοντας επισήμως πως βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης. Και ενώ η είδηση αυτή είναι θετική, οι επενδυτές ανησυχούν ότι έτσι αφενός εκμηδενίζονται οι πιθανότητες για νέα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, αφετέρου ανοίγει ο δρόμος για αύξηση της φορολογίας πωλήσεων που συζητά η κυβέρνηση Άμπε.

Πέραν όλων αυτών, οι αγορές στρέφουν την προσοχή τους στη Γηραιά Ήπειρο όπου αναμένονται οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας. Επίσης, κατά τη συνεδρίαση της G20 που ξεκινά σήμερα, το βασικό θέμα συζήτησης εκτιμάται πως θα είναι οι επόμενες κινήσεις της Fed ως προς τη μείωση της ποσοτικής χαλάρωσης που ήδη προκαλεί αλυσιδωτές επιπτώσεις στις αναδυόμενες αγορές. Τόσο ο ΟΟΣΑ όσο και το ΔΝΤ κάλεσαν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να εξετάσει τις συνέπειες των κινήσεών της στις αναδυόμενες αγορές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v